UNIS – PIRM TREĆI POBJEDNIK

Nasa predvidjanja da cemo uskladjivanjem pocetka turnira sa zavrsetkom prvoligaske sezone pokazala su se kao pun pogodak. Na nasem trecem turniru ucestvovale su 32 ekipe, koje su u svojim sastavima imale vecinu saveznih igraca iz sarajevskog regiona.

Drugi momemenat koji je interesantan da se istakne za to vrijeme, bila je visina nagradnog fonda koji smo mi obezbjedili za prvoplasirane ekipe i najbolje pojedince. Nama nije bila osnovna zamisao da ostvarimo neku veliku zaradu, vazan nam je bio uspjeh turnira. Zeljeli smo da turnir dobije na vaznosti, da grad Sarajevo dobije jednu respektabilnu sportsku manifestaciju o kojoj ce se pricati tokom ljetnih mjeseci.

Ekipa Unis-Pirm zasluzeno je osvojila prvo mjesto. Nurif Nargilic- Amba na turnir je doveo veoma kvalitetnu ekipu. Napravio je dobitnu kombinaciju igraca, uzeo je u tim igrace vogoscankog Unisa: Hakija Mrso, Talic, Kahriman…i FK Sarajevo: Dane Kupresanin i Nedim Tutic. Oni su bili dominantni u finalu gdje su “pregazili” ekipu Garnizona JNA za koju je, pored ostalih igraca, nastupao bivsi jugoslovenski reprezentativac i igrac Olimpije iz Ljubljane, Srecko Katanec. Rezultat je bio 4:0 za ekipu iz Vogosce. Trece mjesto na turniru osvojila je ekipa Kristal, mladi i perspektivni igraci malog fudbala koji ce u kasnijim godinama biti u vrhu sarajevskog malog nogometa/fudbala.

Mi iz organizacionog odbora bili smo zadovoljni obavljenim poslom na organizaciji turnira Fis-Gol 1985 godine. Ostvarili smo ciljeve koje smo postavili pred pocetak turnira a sve je govorilo da grad dobiva manifestaciju o kojoj se prica u sportskim krugovima.

Nas rad je imao pozitivnog odjeka u javnosti a i medju sportskim radnicima. Adnan Muzurovic dobiva poziv od FS Sarajevo za clanstvo u predsjednistvu te fudbalske organizacije, kao i predsjednistva SOFK Stari Grad Sarajevo, sportske organizacije koju je predvodio generalni sekretar Esad Kamberovic.

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 05.04.2023.

 

Nedavno objavljeno