DA SE NE ZABORAVI 1985 GODINA

Zelja mi je da se zajedno prisjetimo na pobjednika turnira FIS-GOL 1985 godine ekipe UNIS PIRM a i njegovih igraca.

Posebno da se prisjetimo dvojice igraca FK UNIS i ekipe PIRM- a, koji su bili dugogodisnji ucesnici turnira FIS-GOL. Obojica su nazalost rahmetli, Hakija Mrso Mrle i Davud Kahriman Fule.

Ostali dio ekipe Nargilic, Kupresanin, Jovanovic, Ostojic u to vrijeme su bili moji saigraci u FK UNIS-u. Tutic, Pulic i otali su igrali u drugim ekipama.

Na turniru je igrao napad FK UNIS-a, samo sam ja falio iz opravdanih razloga. Te 1985godine FK UNIS je usao u regionalnu ligu.

Dodao bih jos nekoliko podataka vezano za ovu odlicnu ekipu. Nargilic Nurif Amba je bio osnivac kluba malog fudbala a on je ujedno bio i trener ekipe. Veliku pomoc i razumjevanje je imao od svih zaposlenih u SOUR UNIS, RO PRETIS i OOUR PIRM, na celu sa direktorom Jovanovic Slavkom. Radna organizacija je finansirala ekipu.

Najbolji igraci u ekipi: Dane Kupresanin, kao najbolji igrac turnira Fisgol 1985, NedimTutic kao najbolji strijelac a jos bi izdvojio majstore malog fudbala Nurifa Nargilica i Hakiju Mrsu, koji je nazalost poginuo u ratu. A i ostali dio ekipe je bio odlican.

Ekipa je igrala na mnogo turnira u gradu Sarajevu i okolini, sa zapazenim rezultatima a najbolji rezultati, pored prvog mjesta na Fis-Golu, da su vise godina bili prvaci na Radnickim sportskim igrama UNIS RO PRETIS.

Za sada toliko, da se ne zaboravi.

Pozdrav, Asim Čelebić

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 12.04.2023.

Nedavno objavljeno