TURNIR GRADOVA

Ovo nije bila klasicna nasa inicijativa ali poziv koji je dobiven da reprezentacija turnira u malom fudbalu Fis-Gol ucestvuje u susretu gradova Beograd, Zagreb, Sid i Sarajevo je iskoristen za daljnu afirmaciju Drustva za sport i kulturno zabavne aktivnost PBS – udruzene banke.

Pretpostavljam da je ovaj susret gradova, o kojima je pricao Aleksa Culic, kuntunuitet odrzavanja koji je poceo u Zagrebu 1982 godine, kada je Olimpik turs izveo selekciju sastavljenu od igraca Verone i Davora. Nakon njihovog odustajanja od daljnjeg ucestvovanja organizatori iz Sida 1986 godine su pozvali nas da ucestvujemo.

Prihvatili smo poziv, ocijenili smo da je to pozitivno i za turnir Fis – Gol, ali i za kompletnu organizaciju malog fudbala u gradu Sarajevu.

Domacin susreta gradova 1987 godine bila je ekipa iz Beograda a SD PBS je uzvratila gostoprimstvo 1988 godine. Zeljeli smo u sklopu turnira Fis-Gol organizujemo turnir gradova. Ekipe “Uspinjaca” iz Zagreba i ekipa iz Sida su nam u posljednji cas otkazale dolazak, tako da smo organizovali revijalnu utakmicu, Jugoslavija plavi Beograd protiv reprezentacije turnira Fis-Gol.

Sastanak predstavnika gradova (Beograd, Sid i Sarajevo) koji je odrzan 9.juna 1988 godine u prostorijama Privredne banke, Obala 19. Ispred banke su prisustvovali: Abaz Alija, Depolo Stanko, Kovacevic Radivoje, Landzo Sekib, Muzurovic Adnan, Nezirhodzic Husein, Prses Enver i Sobot Marinko. Ispred suorganizatora turnira Fis-Gol “Vecernjih novina” prisutan je bio Sead Saric.

Tok dijela sastanka zabiljezen je i video kamerom, koji mozete naci na stranicama portala fisgol83-91.com

Reprezentacija turnira Fis-Gol 1988 godine. Stoje s lijeva: Novo Popovic (trener), Kenan Sahinagic (predstavnik ekipe), Pandzic, Emir Karamehmedovic i Faik Kolar. Cuce: Djelo Muharemovic, Damir Milicevic, Zeljko Bojic, Fuad Svrakic i Mirko Sarafijanovic

Za kraj, treba istaci da su to bili posljednji Susreti gradova u malom fudbalu gdje smo mi iz organizacionog odbora turnira Fis-Gol bili involvirani.

Adnan Muzurovic

FIS-GOL TIM

11.10.2023.

 

Nedavno objavljeno