BILTEN

Pripreme, kompletiranje za obradu ove teme: mali fudbal u Sarajevu za period 20.5.1992. – 21.11.1995. godine su dale odredjene rezultate. Prije svega, mislim na ovaj Bilten, koji smo dobili zahvaljujuci Harisu Jaganjcu, nekadasnjem igracu FK Sarajevo i stalnom ucesniku turnira u malom fudbalu Fis-Gol.

U ovom Biltenu koji cemo vam prezentirati, sadrzano je uglavnom sve a po meni nedostaje vise detalja o prvom drzavnom prvenstvu u malom fudbalu, koje je odrzano za vikend 24. marta 1994 godine. Jos uvijek se pokusava kontaktirati osobe koje su bile prisutne na ovom prvenstvu, te svi oni koji zele pomoci mogu nas kontaktirati na poznate adrese.

Ocekujemo da ce podatci iz ovog Biltena pomoci svima da se malo podsjete na sve to kako je u navedenom period bilo, kada je rijec o nasem najdrazem sportu – malom fudbalu.

Prilikom rada na ovoj tematici imao sam vise kontakata, o cemu sam sam vec govorio. I o imenima osoba koje su pomogle u realizaciji teme. Tom prilikom imao sam i kontakt sa osobom, koja ne zeli da spominjemo njegovo ime. Kao i u svim dosadasnjim slucajevima postujemo diskreciju onih koji to zele ali cemo navesti rijeci koje nam je ovim povodom uputio, inace bivsi odlican igrac malog fudbala.

Citat: „ nije vazno moje ime, bitno  je da se ovo sto nam se dogodilo nikada vise ne ponovi. Da svi skupa budemo pametniji i da ne dozvolimo da nas bilo ko zavadi “.

Htjeli smo nesto vise reci o uredniku ovog Biltena dr. Sabahudinu Dautbasicu ali nismo uspjeli doci do potrebnih podataka. U svakom slucaju, cijenim ovaj njegov rad a time i doprinos organizaciji turnira i liga u malom fudbalu u ovom periodu.

FOTO ALBUM:

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 25.07.2023.

 

Nedavno objavljeno