SJEĆANJA NA FINALE, POBJEDA ZA PAMĆENJE

Valjalo je u to vrijeme, na jednom turniru, pobjediti Veronu i Davora

Tipicno za vrijeme koje je neumitno proslo, sjecanja na turnir Fis Gol je jos uvjek zivo.

Raja su vrlo vazna u Sarajevu a to se moze reci za ekipu Gema, Adnana Solakovica .

Ekipa je igrala na turniru je prepoznatljiva. Candra Medi nakad veliki talenat FK Sarajevo, Seha Sehovic takodje igrac Sarajevo, pojacanje ekipe Dado Petkovic FK Sarajevo, raja Vjeko i Emir Kapic, Petrovic Dragan. Hodza golman, to je uz mene Besa Besovic bila mala, kompaktna raja. Ekipa Gem, mali kafic iza muzicke akademije.

Ponekad najcesce sa Emirom Kapicem razgovaramo o turnru Fis-Gol, igracima, raji..

Vladimir Dado Petkovic kojeg sam doveo da nas pojaca mozda je i najbolji igrac ekipe, dosta je pokretljiv i u spicu je imao dobra rjesenja.

Ja sam dobio potreban prostor za realizaciju i zabijao.

Pobjedom nad Veronom sve smo iznenadili. Za koju su igrali mnogi afirmisani igraci Vako Avdic, Ramiz Avdic, Dzinks Vlaski,….

Do finala smo kao ekipa sve bolje igrali, pobjedjivali, mahalski, borbeno  sa vrlo izgradjenim stilom i uspjehom.

Znam da su nam finale sa Davorom i pun Fis dali jos vecu motivaciju. Igrali smo jako dobro uz nekoliko laznjaka smo skoro bili u prednosti.

Realno nerjeseno 3:3 i penali, gdje smo imali boljeg golmana i to je bila pobjeda za pamcenje. Jednom se dobije najbolja ekipa u SFRJ. Davor je bio na koljenima. Pobjeda raje. Slavilo se, pjevalo, navijaci  su bili uz nas, uz najboljeg na Fisu. Gem. I da ne zaboravim, bilo je to 1984 godine.

Pozdrav raji,

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 28.03.2023.

Nedavno objavljeno