PRVI TURNIR – DRUGA PRIČA

Mi smo vjerovali da cemo biti uspjesni iz vise razloga ali prije svega sto smo voljeli to sto radimo. To jest, voljeli smo mali fudbal/nogomet i vjerovali smo da mozemo doprinijeti njegovoj vecoj afirmaciji.

Dalje, imali smo odredjenog iskustva, iza nas je bilo 6-7 godina rada na raznim organizacijama turnira u malom fudbalu. Takodjer, imali smo povoljnu atmosferu u Banci, nasu aktivnost je znacajno  podrzavala grupa starijih radnika, tako da smo stvorili jedan tim koji je mogao odgovoriti svim obavezama kvalitetnog organizovanja.

Na prvom turniru “Fis-Gol”, kao sto smo vec istakli, ucestvovalo je 16 ekipa. Svaki pocetak je tezak ali smo znali da ako “odradimo” prvi turnir kako treba, da ce slijedecih godina biti mnogo bolje. Mislim da su svi akteri tog naseg prvog turnira primjetili nasu zelju da sve na turniru protekne u najboljem mogucem redu.

Pocev od striktne primjene pravila igre, pravog organizacionog pristupa svim ekipama (predstavnicima i igracima), kvalitetnog sudjenja, vrijednih nagrada… Sve to nije ostalo ne zapazeno kod navijaca i o turniru “Fis-Gol” pocelo je da se prica sa uvazavanjem. Dakle, pokazalo se da mozemo, da se ozbiljnim radom moze sve postici, tako da smo vjerovali da ce slijedeci turnir biti mnogo uspjesniji.

Sa ove distance moze se slobodno reci da je od turnira Fis-Gol iz 1983. Godine pocela prava renesansa malog fudbala u gradu Sarajevu, Bosni i Hercegovini. Ubrzo su nas poceli kopirati drugi organizatori malonogometnih takmicenja. Mi smo to shvatali kao zdravu konkurenciju, koja je nas “tjerala” da budemo bolji i kvalitetniji. Pored toga, pomagali smo svima koji su to trazili od nas, sve za dobrobit i razvoj naseg sporta – malog fudbala.

Piše: Adnan Muzurović

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 14.03.2023.

Nedavno objavljeno