CAFFE “ZVONO”

Godine 1989, caffe SCOTCH mijenja vlasnika i ime

“ Pošto je stariji brat Fuad bio veliki talenat u rukometu i praktično kao junior kucao na vrata seniora, RK Željezničar, ja zbog brata opet završim u rukometu i praktično čitav juniorski staž odradim u generaciji moga brata Fuada i sadašnjeg trenera Bosne Zuhdije Korkarića.

U to vrijeme više smo trenirali u FIS-u, nego u Skenderiji i tako sam prve turnire u malom fudbalu FIS-GOL počeo gledati i sanjati da bi ja mogao igrati, ali u to vrijeme na turniru su igrali veliki igrači, a i manji broj ekipa je bio.

Onda dolazi neizbježna JNA, a po izlasku iz vojske, opet sa svojim bratom Fuadom i braćom Handžar Sabahudinom i Farukom, počnemo igrati rekreacije u ledenoj dvorani, što je bilo nešto novo, jer do ledene dvorane, mali fudbal se igrao isključivo na betonskim podlogama.

Tako smo 1987 godine odlučili da se prijavimo na FIS-GOL pa šta bude, bitno je biti dio te priče i prave raje, koja je dolazila na turnir.

Taj prvi naš turnir igrali smo pod imenom, restoran LORD koji se nalazio u blizini sportskog centra na Kovačima, preko puta današnje super popularne pekare kod MAHIRA.

Slijedeće 1988 god igrali smo za caffe SCOTCH sa Skenderije, tamo smo najčešće i izalazili, kod Fadila Pačuke, koji je bio presretan što smo igrali za njega jer je i sam bio vrhunski igrač. Zaboravio sam napomenuti, da smo većinom bili sa Alipašina Polja, što će kasnije u mom životu biti vrlo bitno.

Godine 1989, caffe SCOTCH mijenja vlasnika i ime, pa tako i mi počinjemo igrati pod novim imenom, caffe galerija ZVONO, što će isto tako biti vrlo bitno za mene i do danas.

1990 godine igramo pod istim imenom i sa istim sastavom, ali zbog sve veće popularnosti FIS-GOL turnira, sve više naše raje sa rekreacije hoće da igra, ali na žalost nema mjesta za sve “

Faruk Hadžić

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 01.06.2023.

Nedavno objavljeno