TURNIR OSLOBODILACA GRADA SARAJEVA

Ekipa Igman

Prebirući po prošlosti, prije svega sportskoj, gdje su većinom slike, novinski isjećci, planovi i programi rada, slike svačega i svakoga …… naletih na ovaj zapisnik.

Trideset godina i šest mjeseci je prošlo od utakmice odigrane u maloj dvorani Skenderija a dokumentovana je ovim zapisnikom. Zapisnik je sa odigrane utakmice u malom fudbalu izmedju KMF IGMAN i KMF MUP Sarajevo. Nedjelja , 05.7. 1992 , Skenderija. Pocetak 13 casova.

Dobro se sjećam ove utakmice. Medjutim, ne mogu da povežem sjećanja i da se sjetim kako se zvao turnir, ako je bio turnir, ko ga je organizovao i povodom čega. To je vrijeme kada ratni napadi uveliko razaraju BiH a u okupiranom Sarajevu. Gori zgrada Oslobodjenja, granatira se TV dom, napada se predsjedništvo BiH ….

Siguran sam da je u pitanju neki turnir, jer se ne bi vodio zapisnik za koji je bio zadužen Anto Marić uposlenik u Medjuopštinskom fudbalskom savezu Sarajevo. Naravno da sada poslije toliko vremena ovaj zapisnik budi sjećanja i svjedoči o igračima dvije ekipe.

Bilo bi lijepo saznati jos više, tj. saznati još koji su timovi i igrači  bili sudionici ovog dogadjaja (turnira).

Ekipa IGMAN : ekipa MUP BiH

MILINKOVIĆ SAŠA, MUSTAFA FRLJA, TANKOVIĆ SAFET, JUSUF PUŠINA, KAHRIMAN DAVUD, TEUFIK MUSIĆ KRKA, KEMO ŠABOVIĆ, KRESO SENAD, MUZAFER KALJIĆ, PAŠIĆ PREDRAG, HAMDO ČENGIĆ, EDIN BAHTIĆ, EDIN HODŽIĆ, KURAJA MIJO, RASIM MUHAREMOVIĆ, ŠIŠIC NERMIN, HARIS TREBINJAC, ŠAIN BOŽO, HALID HODŽIĆ.

Za neke znam da nisu više živi i njima posvećujem ovaj tekst.

Senad Kreso

Zapisnik Turnir oslobodilaca Sarajeva

FIS-GOL TIM

30.07.2023.

Nedavno objavljeno