SJEĆANJA NA FINALE IZ 1991 GODINE

Bicu iskren ne mogu da se sjetim svih detalja vezanih za finalnu utakmicu 1991 godine ali se sjecam da me je Braco taj dan zvao jedno sest puta i ubjedjivao da dodjem na kafu, jer je to potrebno da se ko fol ekipa zblizi i pripremi za finale. Ja nisam otisao na tu kafu, jer sam bio u fazi pakovanja posto sam se morao vracati za Tursku, nego sam stigao oko 18 i 30h u Skenderiju i odmah po dolasku mi je Braco odrzao predavanje kako sam neozbiljan i svasta nesta. Mi smo igrali za Husniju Basinca a cini mi se da se ekipa zvala Aria ili nesto slicno i zaista moram pohvaliti nakon vise od 20 godina Husnijin entuzijazam zelju da osvojimo turnir.

Nasa ekipa je bila odlicna sa dosta dobrih igraca a sto ne najvaznije mi smo svi izmedju sebe bili dobra raja i postovali se. Sjecam se da je utakmica bila dosta tvrda i da smo vrlo tesko pobijedili, medjutim presudio je nas kvalitet na Bracinu veliku radost.

Iako je Husnija bio alfa i omega, Braco je sebe postavio kao lidera a na nama to nije smetalo a ni Husniji. Rezultata se ne sjecam ali se sjecam da su Zoka Przulj i Nedim Vazda osvojili nagrade za najboljeg strijelca i najboljeg igraca ali ne znam ko je sta osvojio.

Nakon utakmice i dodjele trofeja u svlacionici je Braco pravio cirkus a najveci skecevi su bili pri dijelenju novcane nagrade za prvo mjesto i njegovi komentari kada je urucivao lovu. Poslije toga smo otisli kao sto se podrazumjeva da sve to zalijemo i zamezimo a ja licno taj turnir pamtim po tome sto je bio zadnji turnir pred rat i sto se ta nasa pobjednicka ekipa nikada vise nije sastala ni kafu da popije.

Život je čudo!

Napisao: Zijad Švrakić

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 03.08.2023.

Nedavno objavljeno