POZNATI METOD RADA

Mali fudbal u Sarajevu za period 20.5.1992. – 20.11.1995. godine, drugi dio

Poznato je nase opredjeljenje da se o svim stvarima o kojima pisemo na portalu moze prici samo sa aspekta onako kako je bilo, dakle istine. Moze se pogrijesiti, obzirom na vremensku distancu u nekom datumu i slicno ali glorifikovati pricu(e) bez osnova, to ne ide. Bar dok ja vodim ovaj portal!

U tom kontekstu, nisam zelio da ranije krenemo sa objavom prica o desavanju i organizovanju ratnih turnira i liga u malom fudbalu iz vise razloga. A glavni je bio taj sto nisam imao vjerodostojnih podataka o tome kako je sve tacno bilo. Bio sam clan Ratnog predsjednistva FS Sarajevo i ucesnik u organizaciji svega toga do sredine 1994 godine, poznate su mi mnoge cinjenice ali i dosta se zaboravilo (mora se priznati), te da ne bih dezavuisao javnost nisam zelio da idem(o) sa objavama. Sada kada se dobilo odredjenih dokumentovanih stvari, na cemu se zahvaljujem, prije svega, Harisu Jaganjcu, Bruni Juricu i Ismetu Bajricu, mislim da se moze lagano krenuti u objave priloga. Isto tako, zelim istaci da sampokusavao ostvariti kontakte sa Edinom Sprecom, Nihadom Baljkom, Kemalom Kozaricem, Hasanom Hajdarevicem i ostalim clanovima Ratnog predsjednistva FS Sarajevo. A sve u cilju naprijed navedenog.

Znaci, po ustaljenoj praksi najavljujemo pisanje o jos jednoj fazi organizovanja takmicenja u malom fudbalu u kojoj su ucestvovali clanovi UKMF Sarajevo i SD Privredne banke Sarajevo.

Rijec o organizaciji ratnih takmicenja malog fudbala u Sarajevu, a ovaj put lidersku poziciju u organizaciji imali su predstavnici Predsjednistva FS Sarajevo, na celu sa Ivicom Miocem.

Jos jednom, obracamo se vama dragi posjetioci portala, pogotovo onima koji su bili u Sarajevu za vrijeme rata da nam dostave priloge, svoja sjecanja na ovaj period. Naravno, fotografije i novinske zabiljeske su prava pomoc u podsjecanje na ove dane.

Adrese na koje mozete dostaviti vasu sacuvanu dokumentaciiju su vec poznate, mail: fisgol83.91@gmail.com i inbox facebuk adrese: Fisgol Sarajevo.

Unaprijed zahvalni na vasim vjerodostojnim svjedocenjima.

Urednik

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 18.07.2023.

Nedavno objavljeno