KUĆA SLAVNIH

Uvod za rubriku, knjiga “Fis-Gol, Više od igre”

U istoriji igranja malog nogometa Sarajevo je imalo zaista puno pojedinaca koji su svojom igrom odusevljavali mnogobrojne poklonike ove popularne igre. Radeci na organizaciji takmicenja u malom nogometu mi smo bili svjesni toga i zeljeli smo da napravimo “Almanah mali fudbal 1960 – 1990”. Prikupljali smo informacije i fotografije o tome koje su bile najuspjesnije ekipe u tom periodu i koji su igraci zasluzili da budu u kategoriji najboljih ili kako se to popularno kaze Kuca Slavnih. Isto tako, treneri, predstavnici ekipa, te drugi zasluzni sportski radnici u malom fudbalu. Mi smo znali sta se desavalo 80 i 90-tih godina a za raniji period vrsili smo konsultacije sa savremenicima iz tog perioda. Nazalost, pored ostalog, rat nas je prekinuo i u tom poslu.

Medjutim, sada mi zelimo da napravimo selekciju najbolji igraca, trenera, predstavnika ekipa i drugih zasluznih pojedinaca koji su nastupali na turnirima FIS-GOL u nasem periodu od 1983 – 1991. godine. Znamo da je vrlo tesko odluciti ko su bili najbolji igraci turnira, jer je zaista bilo mnogo istaknutih majstora malonogometne igre. Mi cemo vam predstaviti nase kandidate ali bi voljeli ako bi ste i vi uzeli ucesce i dostavili nam vase prijedloge. Zelimo da vam naglasimo da svaki prijedlog treba biti argumentovan sa konkretnim pokazateljima zasto vas predlozeni igrac, trener, predstavnik ekipe ili odredjeni pojedinac zasluzuje da bude clan selekcije slavnih – najboljih pojedinaca turnira u malom fudbalu “FIS-GOL 83-91”.

Mi zelimo napomenuti jednu vaznu stvar. Ako neko ne zeli da bude prica o njemu na portalu ili u knjizi koju pripremamo, treba da nas obavjesti. Molimo vas upoznajte nas sa vasom odlukom. Sada je vrijeme da to ucinite a kada objavimo, pogotovo kada je knjiga u pitanju, onda je kasno da nam sugerisete, sto je to napisano ovako ili onako. Mi cemo za knjigu koristi pretezno materijale koji su objavljeni na portalu a svo vrijeme smo se trudili i potencirali da se price (prilozi) pisu samo na bazi istine, tj. onako kako je bilo. Stoga se nadamo da necemo imati neprijatnosti i nekih vecih problema kada se knjiga objavi. Medjutim, poznavajuci nas bolje je da se o svemu unaprijed dogovaramo. Mi to cinimo a ocekujemo da i vi nas postujete, te nas upoznate sa vasim stavovima.

Takodjer, ako neko zeli da dopuni prilog o njemu, da doda ono sto on misli da bi kvalitetom koristilo boljem prikazu njegove karijere ili njegovog doprinosa u radu, neka nam to dostavi. Mi to razumijemo i nama je u interesu da prilozi o svima koju budu zastupljeni u knjizi budu na sto je moguce vecem nivou. Da svi budemo zadovoljni!

Zelimo napomenuti da mi jos uvijek primamo priloge za ovu rubriku ali i za ostale koje smo najavili do daljneg a upoznati cemo vas sta ce biti krajnji rok za dostavu.

AM

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 16.03.2023.

Nedavno objavljeno