KUĆA SLAVNIH – SEAD DEMIROVIĆ

PREDSTAVNIK SPONZORA

Konstatovali smo u vise navrata kako je nama u organizacionom odboru turnira u malom fudbalu “Fis-Gol83-91” veoma znacajna bila medijska prezentacija. Tadasnji rukovodioci u sportskoj redakciji “Vecernjih novina” dnevnom listu koji je izlazio u Sarajevu, na celu sa pokojnim Borom Gluscem su, takodjer, prepoznali da pred sobom imaju ekipu mladih ambicioznih sportskih radnika, koji imaju jasan cilj: kako radom doci do uspjeha. Tako da je veoma brzo sklopljen sporazum koji je sportsku redakciju “Vecernjih novina” promovirao u suorganizatora najveceg turnira u malom fudbalu u Bosni i Hercegovini “Fis-Gol-a”. Gospodin Glusac je imenovao Seada Demirovica, rahmetli Seada Sarica i Jasmina Bakovica, tada mladog novinara a danas generalnog sekretara NS BiH u tim ispred “Vecernjih novina” koji ce saradjivati sa nama.

Suorganizator i predsjednik

Sead Demirovic, kao predvodnik ekipe se vrlo brzo uklopio u nacin i metod naseg rada a kako je i sam volio igrati mali fudbal, time je to bilo jos lakse. On je svojim stalozenim i promisljenim razmisljanjem znao znatno da nam pomogne u odredjenim delikatnim situiacijama koje smo imali. Pored toga, njegova hladnokrvnost na terenu, kao clana organizacionog odbora, je cesto zbunjivala one koji su “vjecito” prigovarali a najcesce neopravdano.

Znacajno za saradnju sa “Vecernjim novinama” i Demirovicem je bilo to sto smo uz njegovu pomoc mogli da organizujemo razne nagradne igre za citaoce Vecernjih novena i posjetioce turnira, sto je itekako popravljalo imidz turnira.

U sjecanju ostaje da je Sead Demirovic bio prvi predsjednik Udruzenja klubova malog fudbala Sarajevo, koje smo mi inicirali i osnovali uz pomoc ljudi iz fudbalskog saveza Sarajevo na celu sa pokojnim Ivicom Miocem. Postoji mali kuriozitet u vezi Seadovog izbora. Naime, mi iz inicijativnog odbora smo imali jasne vizije i kriterije kakva osoba nam je potrebna na celu Udruzenja. Najvise nam je odgovarao neko od tada uspjesnih privrednika iz ere Markovica. Neko koje bio spreman uloziti u akcije Udruzenja, jer smo imali planove izgradnje sopstvenog igralista sa svim pratecim objektima. Medjutim, nismo mogli naci nikoga koje je u to vrijeme smio uloziti novac u nas i takve ideje. Obzirom na tu cinjenicu mi smo se, od nekolicine kandidata koji su dolazili u obzir, odlucili da predlozimo Seada Demirovica za predsjednika UKMF Sarajevo. Prijedlog je prosao na Skupstini Udruzenja. Organizacija koja za svo vrijeme rada opravdala svoje postojanje, sa jasnim opredjeljenjem da se radi sistematski na unapredjenju malog fudbala u BiH. Organizovane su prva i druga liga u seniorskoj konkurenciji, plus liga veterana a u planu je bilo da se ide sa ligama i u mladjim kategorijama.

Sead Demirovic zivi i radi u Sarajevu. Bio je direktor “Vecernjih novina” u ratu. Poslije nastaju problemi koji zaposleni u ovoj novinarskoj kuci nisu mogli uspjesno rijesiti, te su se te popularne sarajevske novine ugasile. Danas Sead Demirovic ima vlastitu stamparsku kompaniju. Znali smo zajedno sjesti, u posljednim godinama ne tako cesto a jedna od obaveznih tema nasih razgovora je zna se – mali nogomet/fudbal.

“ Futsal – kako kaze Sejo – nije to onaj nas mali fudbal a ni FIS nije ono sto je nekad bio”.

Adnan Muzurović

FOTO ALBUM:

Sead Demirovic je volio igrati mali fudbal, Na fotografiji ekipa sportskih novinara, Sead donji red, drugi s desna.

Ekipa “Večernjih Novina”, 1989 godina, treće mjesto na turniru Fis-Gol. Stoje: Sejo Demirović (predstavnik), Ismet Tabaković (trener), Brano Novaković, Medin Kurtaj, Fadil Žerić, Mersad Darman i Gordan. Donji red: Emir Karahmet, Neđo Mihajlov, Nusret Ždralović, Nečko Pehlivanović i Nedim Muminović

Sead kao predvodnik ekipe Vecernjih novina

Osnivacka Konferencija UKMF Sarajevo, nakon izbora. Sead u drustvu Radnog predsjednistva Zorana Glasovica, Radivoja Kovacevica i Duska Bojica.

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 12.08.2023.

Nedavno objavljeno