KLUB MALOG FUDBALA “SKOČ”

KMF Skoč je osnovan osamdesetih godina prošlog vijeka na inicijativu Sabahudina Handžara. Nastupao je na raznim turnirima u Sarajevu i okolini.

Po osnivanju prve i druge lige grada Sarajeva u malom fudbalu početkom devedesetih, registrovan je u savezu u februaru 1991. Iste godine Skoč je nastupao u drugoj ligi i zauzeo treće mjesto. Za klub su igrali registrovani igraci. U drugoj ligi je nastupio još dva puta tokom rata. Za razliku od većine klubova, Skoč se finansirao sam.

Nakon završetka rata KMF Skoč je prestao s aktivnostima.

Autor Nedzad Hadzialic  u pripremi priloga se konsultovao sa Sabahudinom Dinom Handzarom a i sam bio igrac KMF Skoc za vrijeme takmicenja u drugoj ligi Udruzenja klubova malog fudbala Sarajevo.

Interesantno je napomenuti da je Dino sacuvao sem clanske karte i novinskog izvoda “ Vecernjih novina”,  gdje se spominje KMF Skoc i Bilten iz 1991 godine turnira Fis-Gol, a koji smo mi vec ranije objavili.

Zlatko Šaric, sportski novinar Avaza se sjeca: “ Za KMF  Skoč je igrao i Igor Vladić. On je bio clan Hadžine (Dino Handžar) raje s Pofalića. Jedan od onih prefinjenih majstora, što je valjo loptu k’o da mu je zalijepljena za nogu. Danas je Igorov sin Predrag velika nada Partizana, a igra i za našu kadetsku reprezentaciju U-17.”

Pripremio: Nedžad Hadžialić

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 08.05.2023.

Nedavno objavljeno