FAKTORI USPJEHA: NAVIJAČI, INFORMISANJE, SPONZORI, I ………

NAVIJAČI  

Sve organizacije nekog takmicenja, pa i malog fudbala, “ padaju u vodu”  ako na tribinama nemas pristojan broj gledalaca.

Mislim da je svaka publika osjetljiva a posebno je bila sarajevska na kvalitet igre i “pravdu” na terenu. Niko nije volio da pobjedi ekipa koja to nije zasluzila, prikazanom igrom i ponasanjem. Mi smo to prepoznali, te akcenat dali na one detalje o kojima smo govorili u prvom dijelu ove svojevrsne analize devet godina turnira Fis – Gol.

Slijedece, kada je rijec o navijacima malog fudbala, mi smo zeljeli na razne nacine da im uzvratimo to uzajmano postovanje. Organizovali smo nagradne igre, specijalno za njih. Svake godine odrzavanja turnira smo imali razne nagradne igre za posjetioce.

Ono sto smo trebali uvesti (bilo je nekih nagovjestaja u kasnim godinama nase organizacije) i ukazivati vece postovanje gledaocima jeste da zajedno sa nama odlucuju o tome ko su najbolji pojedinci turnira. Nismo imali tehniku (recimo, sa telefonskim nacinom glasanja) i elektronske medije ali svakako je da smo tu trebali uraditi dodatne  aktivnosti kako bi to obezbjedili.

I danas u radu portala se izuzetno cijeni misljenje nekadasnjih nasih navijaca. Konstatno smo u kontaktu sa nekadasnjim posjetiocima turnira. Za ovu priliku slijedi odabir misljenja cetvorice gledalaca turnira Fis – Gol.

Elfad Struga:

Veliki pozdrav za vas sto se tice organizacije. Super ste, nema se tu sta dodati. Ja sam 1985 iz Kiseljaka presao u FK Sarajevo. Potpisao ugovor na pet godina. To je generacija Lugusica, Bajica, Nedica, Lazica, Vazde i da nenabrajam. Jos sam igrao za Rudar Velenje, Bosna Visoko, ratni Radnik Hadzici, Turbina,  Olimpik u opkoljenom Sarajevu a karijeru zavrsio u Igmanu iz Konjica.

Moja zelja da vam se prikljucim je ta raja sa kojoma sam igrao i koji su me trenirali od Srbe Markusevica, Fude Svrakica, Senera Bajramovica itd.

Zoran Stanojević:

Ja sam bio samo gledalac. Tad sam bio mladic i naravno uzivao sam u majstorijama velikih majstora fudbala . Hvala vama na podsjecanju na mladost i majstore fudbala.Inace sam rodom iz Hadzica.

Asim Čelebić – Mance:

Pozdrav za FIS GOL. Ima vise motiva sto pratim vas rad.Zelim da vas pohvalim za vas rad. Sto nam vracate uspomene na predivne osamdesete godine. Ja sam igrao aktivno veliki fudbal od 1982 do 1992 godine.Igrao sam pet sezona u FK UNIS, tri sezone u FK MLADOST Zupca i dvije sezone u FK SLOBODA Svrakino. U tih deset godina sam upoznao mnogo fudbalera velikog i malog fudbala, sto znaci da sam sa vecinu sudionika turnira FIS – GOL znao. Igrao sa njima ili protiv njih.

Damir Ramović:

Moje ime je Damir Ramovic, moj otac je Amir Ramović dugogodišnji djelatnik RO „ Vodovod“. On je zajedno sa Bracom vodio KMF Vodovod  na Fis Gol-u i u Vogosci, mislim da je to bila vasa druga liga malog fudbala.

Bio sam mlad, nekih 13 -14 godina a naveo sam sve igrace KMF Vodovod na njihovoj slici u komentaru. Nadam se da sam bar malo doprinio vasem radu……

FIS-GOL TIM

Nedavno objavljeno