EKIPA UNIONINVEST

Davor, preko nas, na penale do prvog mjesta

Poštovani, bio sam učesnik turnira Fis-Gol, mislim da je to bilo u periodu 1987- 89godine, sa dvije različite ekipe Unoninvest i Hrastovi.

Godine 1989 sa Unioninvestom imali smo “nesreću” da u prvom kolu naletimo na ekipu Davor (kasnijeg pobjedinka ) i dobro smo ih namučili u regularnom toku bilo je 1:1, na penale 3:2. Nasao sam isječak iz „Večernjih novina“ u kojem je naslov “Fazlić junak dana “, jer su mi jedva dali gol pred sam kraj utakmice. Bilo je veliko zadovoljstvo igrati protiv najbolje ekipe u to vrijeme a još veće zadovoljstvo namučiti ih. Proglašen sam igračem dana. Rekoh, da vam dostavim isječak, pa da imate i taj mali dio ovog velikog turnira.

Inače, sa ekipom R.O. „Unioninvest“ smo igrali na raznim turnirima a 1990 godine ova ekipa, u nešto izmjenjenom sastavu, zauzela je treće mjesto na turniru na Koranu. Vodio nas je Mujo Šabanović i mislim da smo još samo jednom igrali na Fis Golu i to 1990, prošli jedno kolo.

Od igrača svi su igrali u nekim od lokalnih klubova, treba izdvojiti Baraković Proleter, Rovčanin GP Bosna i koliko se sjećam Njegomir, Kapidžić i Šopović juniori Želje, te braća Fudo i rahmetli Sejo Šabanović. Krsto i ja bili smo rekreativci ali bivši igrači. Da kazem bili smo prava “tvornička ” ekipa, pojačana sa strane, da bi bilo dovoljno da se takmičimo na ovako jakom turniru.

Hvala za pokretanje ove stranice, lijepo je potsjetiti se lijepih dana.

Senad Fazlić

P.S. Sredinom sedamdesetih godina imali smo saradnju sa predstavnicima R.O. „Unioninvest“ u sklopu aktivnosti nazvane „Susreti prijateljstva“. Igrali smo vise sportova, ukljucujuci u mali fudbal. Tada smo uspostavili saradnju sa Zdravkom Janjusem i Slobodanom Alagicem. Kontaktirali smo Zdravku, pored obecanja nije nam dostavio svoja sjecanja na ove Susrete ali ni na ono sto su on i ekipa napravili kada je u pitanju igranje malog fudbala na Grbavici 1.

 

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 25.05.2023.

Nedavno objavljeno