DVANAEST GODINA PORTALA

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli

U ovom dijelu obracanja zelimo da istaknemo vaznost onoga sto smo imali tokom citavog naseg rada na portalu. To se odnosi na pomoc koju smo imali. Naravno, tesko je bilo izdrazati vecini da to bude konstatno svih dvanaest godina. Imali smo srecu da se u svim etapama nadju osobe koje su zeljeli da pomognu. Duga je lista osoba na koje mislim kada o ovome govorim. Ne zelim da pojedinacno nabrajam imena ali oni to vrlo dobro znaju. Uostalom, samim pogledom na sadrzaje, na tekstove, priloge, fotografije sve ce vam se reci. 

Sada kada zelimo da predjemo na drugi posao, a to je pisanje knjige bilo bi nam drago da opet budete sa nama. 

Knjiga Fis-Gol, …. 

Da, definitivno sam spoznao da se treba posvetiti radu na knjizi a sto smo najavili prije vise godina.

Dileme su postojale, dosta je razloga za takvo nesto a o nekima sam vec pisao. 

Prije svega, nisam zelio da prekinemo rad na portalu. Mislim da u ovakvoj situaciji mozemo iskoristiti taj rad na portalu, te ici na djelimicno objavljivanje tekstova koji ce ici u sadrzaj knjige. Istovremeno, ostati kod odredjenih rubrika, objavljivati sadrzaje na portalu za koje smatramo da je potrebno. 

Drugo, prije izvjesnog vremena obratio nam se Slobodan Kecman sa pitanjem u vezi rada na knjizi. Tom prilikom, izmedju ostalog, sam mu rekao, parafraziram:  Tokom rada na portalu ostao sam bez nekih “prijatelja”, bojim se ako odlucimo raditi na knjizi da cu izgubiti jos podosta takvih. Ovaj put radi onoga naseg, a sto nisi nista o meni objavio. Mada, u svom radu na portalu nisam se previse obazirao na takve primjedbe, jer sam pokusavao da se drzim onoga sto smo se na samom pocetku rada dogovorili.

Osnovna zamisao i vodilja u ovom poslu ce biti ne promjenjena, ispostovati cemo, prije svega, ideju da to bude bazirano na faktima (istinitim dogadjanjima), te prema scenariju (sadrzaju) za koji smatram da je najprimjerniji kada se ima u vidu djelatnost koju smo imali na portalu. Naravno, bice ovo dug process i moguce su izvjesne promjene, ako se za takvim necim ukaze potreba. 

Za kraj, kada je rijec o pisanju knjige. Ostali smo kod prvobitne ideje da to bude rad grupe autora. Tako ako je neko od vas zainteresovan i zeli da napise nesto o nasim temama dobro je dosao. Mi vec od srijede pocinjemo sa objavama tekstova po poglavljima, kao sto smo rekli ne svih, djelimicno. Zelja je da vas ponovo upoznamo sa poglavljima knjige i osnovnim smjernicama, tj. sadrzaja svakog poglavlja. 

Znaci, od srijede (18.01.23.), ide prvi tekst iz sadrzaja knjige. 

Jos jednom, hvala svima koji su me (nas) “istrpili” sve ove godine. Znam da i vama nije bilo lako. 

Ipak, bicu slobodan pa cu reci ono nase tradiconalno: 

                                      IDEMO DALJE, ZAJEDNO!

 

Adnan M. 

FIS-GOL TIM

      Sarajevo, 16.01.2022.

Nedavno objavljeno