DRUŠTVO ZA SPORT I KULTURNO-ZABAVNE AKTIVNOSTI

Idemo dalje, redom sa inicijativama za koje mislim da su dale pecat naseg drustvenog rada u Privrednoj banci Sarajevo – udruzenoj banci.

Rijec je o inicijativi da na neki nacin reformisemo nas rad. Poceli smo od naziva. Zeljeli smo da u javnosti (najvise zbog turnira u malom fudbalu Fis-Gol) djelujemo kao sportsko drustvo a opet zbog nasih aktivnosti u drugim djelatnostima (kultura, zabava, planinarenje…) u koje su bili ukljuceni nasi clanovi iz banke, to nismo mogli u potpunosti uraditi. Tako da se doslo do rjesenja za koje smo smatrali da odgovara datoj situaciji. Naziv smo promjenili u Drustvo za sport i kulturno-zabavne aktivnosti. To je bilo 1985 godine.

Za predsjednika drustva izabran je Adnan Muzurovic, zamjenik predsjednika Savo Pejic, gen. sekretar Radivoje Kovacevic i blagajnik Gospava Islamovic.

Prilika je ovo da se nesto vise kaze o drustvenim aktivnostima nasih kolegica, bez kojih mi sigurno nebi ostvarili tako dobre rezultate u radu.

Kao i u svakom nabrajanju, sjecanju i misljenju moguce su odredjene varijacije. Moze neko reci sto ova kolegica a ne ona ali mislim da je to sada najmanje vazno.

Tako da u svoja sjecanja, o onima koji su svojim drustvenim angazmanom to zasluzile, pocinjem sa pet kolegica: Mira Kulier, predsjednik Sindikata banke, clan predsjednistva i blagajnik sportskog drustva, Alma Aksamija, predsjednik omladine banke u periodu kada smo krenuli sa radom u Komisiji za sport i kulturno- zabavne aktivnosti, kada je svojim principjelnim stavom stala iza aktivnosti koje smo tada pokrenuli, to prijateljstvo i zauzimanje za prijatelje i principe se ne zaboravlja, Bogdana Miletic, nasa majka Tereza, nije bilo aktivnosti a da ona nije ulozila svoj dobrovoljni rad. Almedina Hadziomerovic Omicevic, sve godine bila sa nama i uz nas, velika podrska. Njena mirnoca, stalezenost i ispravno rezonovanje pomogli su u vise navrata. Gospava Islamovic, jedna tiha i tako fina osoba. U poslu, vodjenju blagajne Drustva bila jako vrijedna i odgovorna, sve po propisu i zakonima knjigovodstva.

Ne volim i ne priznam nikakvu vrstu podijela, sem dobar i los covjek ali kod ovoga sjecanja na nas rad ipak mislim da je red istaci znacajni doprinos onih koji su to zasluzili. Pa tako i ovdje, u drugu grupu aktivistkinja spadaju (po abecednom redu): Filipovic Esma, Ibrahimagic Hikmeta, Ivanovic Branka, Kerken Zdravka, Kursumlic Emina, Pavlovic Biljana, Pobric Jasenka i Zuber Desa.

A onda idu redom one kolegice koje su ucestvovale u aktivnostima (te svakako dale i odredjeni doprinos) i na sportskim susretima: Agovic Enisa, Bilal Belma, Danovic Edina, Biberdzic Biljana, Bilic Angelina, Bosnjak Biljana, Cmiljic Radmila, Dzipa Midheta, Kambur Zdravka, Klepo Ismeta, Kovacevic Goranka, Malic Vera, Mulabdic Azra, Ogresevic Fadila, Popovic Darinka, Rasidagic Maksuma, Seferovic Zlata, Sipilovic Dragica, Subotic Nada, Toperic Zorica, Trokovic Jasemina……

Mozda je neko preskocen (nenamjerno) ali je sigurno da su sve koleginice iz Privredne banke Sarajevo – udruzene banke bile dio jednog nezaboravnog vremena, druzenja i prijateljstva. Njihov doprinos, pravilno shvatanje i odnos prema onome sto smo radili (prema raji) je nesto sto ostaje u trajnom sjecanju.

Adnan Muzurovic

NAPOMENA: osobe oznacene sa bold nisu vise medju zivima, nazalost.

FOTO ALBUM:

Sport

Zabava

Medjubankarski Susreti

Planinarenje

Rekreacija

Interne zabave

 

FIS-GOL TIM

06.10.2023.

Nedavno objavljeno