VRATNIK PJEVA I PJEVAČE…

Danas smo posjetili O.Š. “ Hamdija Kreševljaković” i to sa razlogom. Naš domaćin je bila direktorica Emina Zahiragić sa svoja dva dragulja Adijem i Ajšom Adilović. Pročitali smo da su i Adi i Ajša osvojili prva mjesta u karateu pa smo u ime kluba otišli i počastili ih skromnim hedijama. Kada sam čuo sve šta sam ih pitao “zanijemio” sam od iznenađenja i radosti. Prvo što sam saznao da su Ali i Ajša brat i sestra, a onda nešto što nisam nikako mogao vjerovati…

Pitam Ajšu nakon što mi je rekla da će uskoro imati državno prvenstvo u Bihaću.

Sigurno češ “napasti” državnu prvakinju?

Pa, ne mogu sama sebe napasti, ja sam državna prvakinja.

Super, kažem i pomilujem je po kosi, a onda opet pitanje.

Kada si izgubila zadnji meč?

Nikada, reče Ajša i veselo zakoluta crnim očima.

Kako to nikad, pa koliko treniraš?

Ajša se malo uozbilji, pa poče priču.

Treniram od svoje treće godine, sada imam 10 godina, znači da sam u ovom sportu (karate) 7 godina i nikad nisam izgubila ni jedan meč.

Ne mogu da vjerujem, gledam Ajšu i sam se pitam.

Zar je moguće da se u ovoj malenoj dejvojčici krije tolika vještina, ali kad mi reče da ima preko 60 zlatnih medalja, samo sam rekao – Bravo naša šampionko.

Njen brat Adi je isto prvak BiH ali on kaže desi se da ponekad izgubi koji meč.

Bila nam je čast i zadovoljstvo što smo bili u društvu direktorice Emine i ova dva šampiona. Moram napomenuti da nije ni čudo što su šampioni, jer svaki dan treniraju i to u sali na Širokači, a prvi koje za sve to treba pomenuti i pohvaliti su njihovi roditelji koji ih voze svaki dan na trening i tri brata trenera koji su stvorili ova dva šampiona.

Drago nam je da smo se družili sa ova dva šampiona koji kako reče Ali nikada nemaju tremu prije borbi.

Pobjeđujte, prvo za svoju sreću, a onda i za nas koji vas vole. Takođe, direktorici smo predali košarkašku loptu koju nam je dao naš prijatelj Mirsad Ibrić.

Mufid Zimić (FK Vratnik)

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 02.mart 2023

 

Nedavno objavljeno