NUSRET HOŠO: Za raju iz FIS-a me vežu lijepe uspomene

U sportu sam od 11 godine, prvi poceci su u klubu Sarajevo kao pionir, zatim prelazim u Pofalicki gdje igram za pionire, juniore i sa 17 godina nastupam za prvi tim.

Igram za amatersku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Trener mi je bio za reprezentaciju Rade Matic. U Pofalickom sa 17 – 18 godina igram sa Kilketom, Tacom, Dizdarom, Sinanom, tu ostajem do 1987 godine.

Tada sa suigracima Pofalickog Golubovic, Klacar, Radovic prolazimo u Bosnu iz Viskokog. Tadasnjeg drugoligasa, tu igram dvije godine.

Odlazim u klub Sloboda iz Svrakinog. Tu igram jednu godinu sa Fadilom Zericem, bracom Cebom, Jahicem, Kunicem itd . Godine 1991 prestajem sa aktivnim igranjem, zatim nastaje rat i ratna desavanja.

Veliki pecat u mojoj sportskoj karijeri je dao veliki trener Jovica Radovic i hvala mu na tome. To je ukratko moja sportska biografija.

Odbio sam vise poziva za Tursku, nisam mogao da ostavim Sarajevo i svoju raju s kim sam igrao i s kojim sam i danas u kontaktu, pogotovo sa rajom iz Fis gola za koje me vezu lijepe uspomene.

Mali fudbal sam igrao za vise ekipa a u lijepom sjecanju ostaju mi igre u ekipama Sons i Odeon.

Stalno sam nastanjen u Sarajevu a zelim da pozdravim sve koji me znaju.

Nusret Hošo

FOTO ALBUM:

Ekipa Kristal, trece mjesto na turniru Fis-Gol 1985 godina. Stoje s lijeva: Zeljko Bojic, Dragan Radovic, Miro Klaric, Dragan Bosnjak, cuce Nusret Hoso, Zeljko Kikic, Mladjo Tesanovic i Amir Djapo
Ekipa Odeon, drugo mjesto na turniru Fis-Gol1989 godine. Stoje, s lijeva: Emir Hadzic, Ljubisa Seslija, Dragan Radovic, Radoslav Golubovic i Amir Misimovic. Cuce: Kenjic, Nebojsa Novakovic, Momcilo Tosovic i Nusret Hoso

Ekipa FK Pofalicki Sarajevo. Nusret Hošo cuci drugi s desna

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 21.11.2023.

Nedavno objavljeno