NAJUSPJEŠNIJI POJEDINCI TURNIRA 1987 GODINE

NAJBOLJI IGRAČ ŽELJKO BOJIĆ ĐETA

O ovom majstoru malog nogometa/fudbala  smo nedavno potvrdili sta mislimo, prihvatajuci njegovu kandidaturu za nasu elitnu grupu igraca – Kucu Slavnih. Molim vas da podjete na tu nasu rubriku i jos jednom procitajte sve o nasem najboljem igracu iz 1987 godine.

NAJBOLJI GOLMAN TURNIRA – ZORAN RADULOVIĆ

Dobro postavljanje, pravovremeno “skracivanje” ugla za sut protivnickog igraca i istrcavanja sa gola su uglavnom karekteristike dobrih rukometnih golmana. A kako je Zoran Radulovic branio i rukomet, to se dalo vidjeti. Rukovodstvo Verone je i ove godine izabralo pravog golmana, sto je u zavrsnici i dosta doprinijelo da oni osvoje treci put prvo mjesto a Zoran Radulovic titulu najboljeg golmana.

NAJBOLJI STRIJELAC TURNIRA – NIJAZ MEMIĆ

Uz najboljeg igraca turnira Zeljku Bojic, Nijaz Memic – Zof je svakako bio nosioc igre ekipe “Sons”. On je jedini igrac na turniru Fis-Gol koji igra, da tako kazem, formacijski vise u odbrani a da je uspio da bude najefikasniji igrac turnira. Njegova “ubojita” lijevica je “parala” mrezu iza protivnickih golmana. Inace, Nijaz je igrao fudbal u vise sarajevskih regionalnih klubova a iz “Sonsa” presao je u klub malog fudbala “Tabasko”, gdje je takodjer dokazao svoj kvalitet dobrog igraca.

NAJBOLJI SUDIJA TURNIRA – MIODRAG ČOLIĆ

Vec smo istakli znacaj da nam na turniru sude savezne sudije. Pokojni Miodrag Colic je bio u to vrijeme jedan od vodecih prvoligaskih sudija iz Sarajeva. Ovaj iskusni sudija je svojom pojavom, autoritetom i sudjenjem pokazao kako se taj posao radi. Odsvirao je finalni susret Verona – Sons, bez greske i sasvim zasluzeno je proglasen “prvom pistaljkom” turnira za 1987 godinu.

Trece mjesto na turniru Fis-Gol 1987 godine zauzela je ekipa Martini, restoran na Grbavici a raja iz raznih dijelova grada, svi vrlo dobri igraci malog fudbala.

FIS-GOL TIM

30.04.2023.

Nedavno objavljeno