NAJBOLJI STRIJELAC TURNIRA 1987 GODINE

Nijaz Zoff Memić

Jedan od boljih mladih nogometasa, u tom periodu odrzavanja turnira Fis – Gol, sigurno je bio Nijaz Memic Zoff. Na turniru i u liga takmicenja je bio konstatntan, uvijek je igrao za ekipu Hasana Hajdarevica – Tabaska. Njegova „ubojita“ lijevica dosla je do punog izrazaja 1987 godine, na V tradicionalnom turniru Fis –Gol, bio je golgeter turnira.

Kontaktirao sam Nijaza poodavno, cekao njegovo obecano dodatno javljanje ali Nijaz se nije javio, ocigledno iz opravdanih razloga. Nadam se da je sada bolje i sto se tice zdravlja ali i materijalne situacije. Kada smo posljednji put kontaktirali, popularni Zoff mi je rekao:

Zdravlje je mnogo bolje. Pročitao sam portal i zaista nešto lijepo, što veže uspomene i raju iz perioda najljepšeg života grada, kojeg na žalost više nema. Inače, imam sina koji je otišao u U.S.A. na studiranje, kompjuter inzinjering, akademski stipendist tako da sad trenutno nemam vremena za neko pisanje ali javiću ti se ćim prije sa nekim člankom.

Ne radim ništa, nema posla, samo supruga radi a ja sam invalid 80%.

Tebe Adnane pamtim kao i tvoju staru raju, koja je držala omladinu i ljude na najljepši mogući naćin a to je sport i druženje.

Ah, da umalo ne zaboravih. Još imam one lp ploče za najboljeg strijelca, haha…

Puno pozdrava i do skorog javljanja.

Zoff

FIS-GOL TIM

27.04.2023.

Nedavno objavljeno