HO RUK

Poslije slabo odigrane utakmice i poraza protiv nadmoćnog Zrinjskog, novi trener Željezničara Nermin Bašić rece: ” Ekipa je navikla igrati na ‘ho-ruk‘ sistem i ja ga ne volim … “.

Novi trener može da bude nezadovoljan sistemom na koji je ekipa naviknuta igrati ali reći da je to HORUK SISTEM je, blago rečeno, bezobrazno i no fair prema treneru kojeg je naslijedio.

Nije mi namjera da nešto ko branim Mulalića koji se dva puta u zadnjih nekoliko godina rastajao od Želje koji je njegova ” rak rana i život ” ali da njegov nasljenik nešto tako izjavi baš nema smisla.

I da Željo igra HORUK sistem tako nazvati igru sada njegovih momaka neprilići “najmladjem treneru u BiH sa UEFA profi licencim “.

Tako TO reći nije samo neoprezno od novog trenera već i bezobrazno. Mozda i griješim, mozda tako i treba reci jer TO kaže trener sa profi licencom koji kako napisaše na jednom portalu: ” Redovno prati trendove u fudbalu i aktivno se educira širom svijeta. Svojim radom obogaćuje bh. fudbal svojim znanjem i iskustvom “.

Nadati se velikoj koristi od njega za Željezničar i naš fudbal.

Senad Kreso

FIS-GOL TIM

Mostar, 16.04.2023.

 

Nedavno objavljeno