ANALIZA, PRVO POGLAVLJE KNJIGE

Zelimo da vas upoznamo, jos jednom, sa metodom i nacinom rada na knjizi “Fis-Gol, Vise od igre”.

U prvom poglavlju knjige trenutno imamo 32 teksta, a na portalu smo objavili desetak. Ocekujemo da u ovom prvom poglavlju bude jos tekstova, obzirom na obecanja kontaktiranih aktivista iz drugih nogometnih klubova.

Mi lagano prelazimo na drugo poglavlje knjige: FORMIRANJE NS BiH, PRIJEM N/FS BiH u UEFA I FIFA ORGANIZACIJE.

Namjera nam je da analiziramo svako poglavlje, prije svega da dobijemo vase misljenje. Da vidite sta se zeli i ako imate konstruktivnih sugestija da o tome razgovaramo. Mi smo vas i ranije pozivali da nam se obratite putem nasih poznatih adresa. To cinimo i ovaj put: fisgol83.91@gmail.com ili facebook inbox Fisgol Sarajevo.

Kratke informacije, nekad pausalne komentare ne mozemo uzeti za ozbiljno, nama su potrebni konkretni tekstovi, opet ponavljam, zasnovani na argumentovanim cinjenicama. Pred nama je veliki posao, zaista bi nam bilo od pomoci ako bi nam se dostavljao kvalitetan (sadrzajan, sistematican) pisani materijal (tekst). Pogotovo sada kada smo izgubili svojevrsni  podsjetnik u vidu starog portala i svih tekstova koji su tu bili sadrzani, selektirani i na bazi brze upotrebe. Ocekujem da cete u ovom smislu imati razumjevanja.

Isto tako,  molim sve one koje sam kontaktirao prilikom objave prvog pogavlja da, ako je moguce, sto prije odrade dogovoreno. Zelimo da prvo poglavlje proslijedimo onima koji ce raditi na lektorisanju i uskladjivanja teksta prema potrebama stampanja.

Takodjer, u ovom periodu smo se obratili autorima tekstova na portalu u toku naseg minulog rada. Od vecine smo dobili saglasnost da mozemo koristiti njihove tekstove. Koristim priliku da ponovo pozovem one koji se dosada nisu izjasnili.

AM

FIS- GOL TIM

Sarajevo, 10.02.2023.

Nedavno objavljeno