VRATILI STE NAS U NAJLJEPŠE DANE

Drugi o turniru Fis-Gol

Mi lagano prelazimo na objave iz petog poglavlja knjige “ FIS-GOL, Više od igre”, rijec je o poglavlju gdje zelimo da objavimo vasa sjecanja, zvanicne komentare o turniru u malom fudbalu Fis-Gol.

U medjuvremenu, uspostavili smo kontakte sa nekim od ucesnika turnira, koji su ranije vec govorili o ovoj temi. Na osnovu razgovora dosli smo do zakljucka da nema potrebe da sada insistiramo na ponavljanju tih komentara, nego da iste mozemo slobodno koristiti u domenu potreba i koncepcije buduce knjige Fis-Gol.

Zamisao je da ovdje dodatno pojacamo poglavlje sa onim sjecanjima koje su nam dostavili ucesnici turnira Fis-Gol a koje smo mi svrstali u rubriku: Traze se, koje je gdje. Vjerovatno necemo moci ici sa svim prilozima ali pokusati cemo selektirati one tekstove koji govore o znacaju turnira Fis-Gol.

Za ovu priliku objavljujemo komentare sa facebuka, koji govore o turniru Fis-Gol i clanovima organizacionog odbora turnira.

JASMINA KORJENIĆ, supruga igrača ekipe “Café Ruža”:

Predivne uspomene vezane za Fis Gol 1983 i legendarni Cafe Ruza. Kada sam se zaljubila u mog supruga Meska i imala dobrih razloga da stojim i navijam za tri brata Korjenica, u ekipi Ruza koji su 84 postali moja dozivotna familija, kao i za fantasticnog velikog covjeka i prijatelja Miju Kuraja i mnoge druge drage osobe. Kakva divna vremena su to bila, da su bogdo nasa djeca mogla dozivjeti to sto smo mi u tim vremenima. Pozdrav svima od Jasmine.

SEAD ČOČIĆ, sudija na takmicenjima u malom fudbalu koji su organizovani od strane SD PBS – udruzene banke i UKMF Sarajevo: 

Adnan Muzurovic, organizacijaska legenda turnira Fis-Gol.

GORAN PINJUH, junior FK Sarajevo, FK Borac Travnik, Rudar Kakanj, Igman Konjic, FC Fetigny Svicarska, FC Weilburg Njemacka, a na fis gol turniru igrao za ekipu „Palma“:

Ma sta da kazem… Sve ste rekli vi i ostala raja iz sehera…Lijepo je bilo druziti se i igrati sa svom tom rajom iz tog po meni najj.. perioda mog zivota…

Veliki pozdravi Redakciji..I svoj raji…koji su sa rijeci na djela uspjeli da nam docaraju svima jedan dio lijepog vremena iz naseg sehera… Vidimo se iduce godine na kahvucinu, obavezno.

ŽELJKO OBERAN, igrac FK Zeljeznicar, FK Unis, FK GP Bosna i ekipa u malom fudbalu na turniru Fis-Gol, Kompred i Cafe Titanik:

JARANE , HVALA TI  NA PORTALU KOJI NAS JE VRATIO U  NAJLJEPSE DANE.   NADAM SE DA CE KNJIGA BITI USPJESNA DOPUNA PORTALA  FISGOL. SVE NAJBOLJE, Riba

HILMIJA HOT, igrač ekipe PBS – udružena banka, član organizacionog odbora turnira Fis-Gol83-91i član Kuce slavnih turnira-predstavnik organizatora:

LIDER

Ne znam da li je to karakteristika samo naseg podneblja ali nigdje nisam cuo da su rijeci lider ili ambicija imali negativniju konotaciju kao kod nas. Ali to nije sprecilo mnoge ljude da sanjaju svoje snove i budu strastveni u svojim uvjerenjima. Liderstvo je proces u kojem pojedinac utjece na grupu pojedinaca da postignu zajednicki cilj. To je kvalitet koji je urodjen i tesko ga je nauciti.
Neosporno je da je nas lider u organizaciji Fis-Gol-a bio Adnan. Naravno da su se ovakvi rezultati samo mogli postici timskim radom ali neko je morao stalno da misli pozitivno i da pomogne drugim da vide svijetliju stranu tokom dugih priprema za turnir. Ja nisam uvijek bio spreman da potrosim toliko slobodnog vremena u organizaciju i bez Adnanove motivacije vjerovatno ne bih bio dio najboljeg turnira u malom fudbalu u Jugoslaviji.
Pitanje je da li sam ja poslije toliko godina ljut na Adnana sto sam “izgubio” toliko vremena oko organizacije Fis-Gol-a. Sigurno da nisam i mogu reci da sam mu zahvalan sto me toliko puta “pogurao” da budem dio neceg specijalnog. I danas se rado sjetim “izgubljenog” vremena sa Adnanom, Radetom, Sekibom, Zlajom, Cickom, Tumbom, Fudom, Sejom, Husom, Mladenom…

FIS-GOL TIM

04.08.2023.

Nedavno objavljeno