TARIK HARDAGA: Nadam se da ćemo jednom prilikom opet zaigrati na Č. Vili

Umjetnik sa Čengic vile

Tragom nase rubrike “Traze se, gdje je ko” javio nam se Tarik Hardaga – Tare. Ne mogu tacno da se sjetim kada je Tare poceo dolaziti na malonogometni teren C. Vile 1 ali smo proveli jedan dobar period zajednickog sutanja na tom nasem omiljenom terenu.

Tarik danas zivi u Svedskoj i uspjesan je slikar. Na osnovu ovoga pisma koje nam je poslao mozete saznati vise:

“ Dragi Adnane , strasno sam zauzet u zadnje vrjeme jer spremam prilicno veliku izlozbu u mom gradu Halmstadu. Galerija u kojoj cu izlagati je velika i treba mi oko 45 slika tako da sam u frci i nadam se da ces me razumjeti, al’ ipak se ne predajem, jer ja mog druga cjenim a evo uspjeo sam da ti nadjem par adresa. Sto se tice pisanja nisam bas najbolji ali probacu ako uspijem da to lici na nesto, javim ti se .

Inace, maja 1994 godine sam izasao iz Sarajeva i zivim u Svedskoj, to je prilicno dug period da se izgube mnogi kontakti dragih ljudi sa kojima smo se druzili. Ne trebam ti mnogo pisati o tome jer i sam si u istoj situaciji. Zavrsio sam slikarstvo u Svedskoj i radim kao slikar. Sto se tice familije: supruga Zdenka  djeca: kcerka Sandra (31) koja ima malu Ellu (5) i Nino (2) god. Tako da sam ti ja Deda. Imam i sina Alen (25) i nemisli se jos zeniti. Sandra je zavrsila fakultet (filozofija)i radi na istom, Alen igra fudbal i studira za trenera.

Za sad toliko i nadam se da cemo jednom prilikom opet zaigrati na C. Vili, puno pozdrava tebi, tvojima i svim posjetiocima stranice.

Tare “

Zamolio sam Tarika da nam dostavi fotografija sa turnira “Fis-Gol” ili nekih drugih takmicenja u malom fudbalu. On nam je poslao ovu fotografiju ekipe RTV Sarajevo, koju je uspio sacuvati i ponijeti sa sobom. Ekipa: RTV-Sarajevo, novogodisnji turnir u malom fudbalu, 1987 godina. Stoje sa ljeva na desno: Sopovic, Selimbegovic, Ibric, Boro i  Hardaga. Donji red: Dakovic, Catovic i Hebibovic.

FIS-GOL TIM

09.10.2023.

Nedavno objavljeno