SEDMICA SJEĆANJA

Fuad Sahačić

Prije osam godina, na danasnji dan, napustio nas je Fuad Sahacic. Kolega iz banke, ucesnik vecine aktivnosti, koje smo provodili godinama. O Fuadu smo pisali u vise navrata. Izmedju ostalog:

„ U vrijeme nasih druzenja i organizacija Fuad je bio jedan od najstarijih u nasem drustvu. Svojom iskrenoscu, toplinom i postovanjem davao je primjer nama mladjim. Rijetko si mogao cuti da on o nekome govori negativno. Uvijek ga je krasila pozitivna energija, kojom je zracio oko sebe.

Fuad je davao poseban sarm nasem druzenju. Zasto? Znao je da se sali na tudji racun ali vrlo dobro i da  prima iste. Nikada se nije naljutio a toliko smo znali da pravimo “provale” na njegov racun. On kao da je to znao. Obicno kada nesto zagusti ili ne ide po planu, da bi se izvadili iz situacije mi “nabacimo” Fudu na tapet. Ide zezancija, nakon toga i  problem(i) se lako zavrsavali uz pronalazenje odgovarajucih rjesenja. Tu je Dofu bio veliki “dzek”, svaka mu cast i na tome.

Nesumnjivo, velika praznina ostaje u svima nama koji postujemo lik i dijelo Fuada. Napustio nas je nas najstariji clan Dobro uhodanog tima. 

Sjeta zavlada kada se sjetim dogodavstina kroz koje smo prolazili zajedno.Mislim da smo pogledima znali, sta ko misli i sta nam je raditi slijedece. I nikada nismo dosli u bilo kakav nesporazum. „

Kako vrijeme prolazi sve vise se osjeca praznina sa Fuadom i svim dragim ljudima iz Privredne banke Sarajevo – Udruzene banke, koji nisu vise sa nama. Nazalost, spisak je podugacak, tesko se sjetiti svih tih dobrih osoba a da se neko ne preskoci. A svi oni su vrijedni spomena!

Vama je poznato da smo posljednjih nekoliko godina u ovom terminu imali sjecanja na kolege koji su bili angazovani u aktivnostima SD PBS-Uduzene banke. Ovogodisnju sedmicu sjecanja na nase drage kolegice i kolege odlazemo za drugu priliku, iz objektivnih razloga.

U svakom slucaju, bili su to prijatelji koji su svako na svoj nacin dali posebnu draz nasem druzenju. Bili su veliki, dobri, vrijedni ljudi……………, bili su sinonim jednog nezaboravog vremena i druzenja.

AM

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 29.07.2023. 

Nedavno objavljeno