OTIŠAO JE NAJBOLJI OD NAS

In memoriam, Šekib Landžo

Osjećam veliku tugu. Napustio nas je značajni član naše raje iz Privredne banke i organizacionog odbora turnira u malom fudbalu Fis-Gol. Bio je operisan od ljubomore, zavisti, egoizma, laži… Nevjerovatno za društvo u kojem živimo, Šekib je ostao ono što je oduvijek bio, iskren, pošten i sa puno razumjevanja za drugog i drugačije.

Skoro pedeset godina se znamo, nešto manje godina sarađujemo u društvenom (i sportskom) radu. Sve te godine mislim da je jedini koji nikada nije došao u situaciju da se sa nekim od nas zavadi.

Definitivno, Šekibe najbolji si od nas!

Imponovala je tvoja mirnoća JARANE! Tvoje znanje o mnogim temama kada čovjek dublje razgovara sa tobom. Ti si to prenosio nenametljivo, a znao si puno.

Nedostajaće mi šetnja sa tobom, od Sebilja do Marijin Dvora u početku, kasnije zbog tvoga zdravlja smo skraćivali rutu. Često sam tražio savjet od tebe, uglavnom o radu na portalu, obzirom da nisi koristio društvene mreže. Ti si, kako samo ti znaš, onako mirno i racionalno, znao da mi kažeš kada trebam da spustim loptu na zemlju. Da mi ukažeš da ovo društvo nije onakvo kako je bilo od vremena kada smo mi bili aktivni. Da su sada na sceni neke druge vrijednosti.

Ostavio si značajan trag u mom životu i zauzeo posebno mjesto u mome srcu. Naše bankarsko društvo i fis gol familija ostaje bez svog velikog i istaknutog člana.

Neka ti laka zemlja bosanska!

Tvoj,

Adnan

P.S. Na fotografiji Šekib Landžo, Husein Nezirhodžić i Adnan Muzurović. Sa jedne utakmice u futsalu, sada samo kao posmatrači. Inače, Husein i ja smo pokušavali da budemo uz Šekiba svo vrijeme njegovog boravka u bolnici posljednjih dana. Nadajući da će se naš veliki prijatelj oporaviti, te ponovo biti sa nama. Nažalost to se nije desilo.

 

Nedavno objavljeno