SAMIR OMEROVIĆ

Ostaće žal za još jednu neodigranu tekmu

Na facebooku je nedavno Amir Misimovic objavio sjecanje na svog prijatelja i radnog kolegu Samira Omerovica, koji je preselio prije sest mjeseci.

Amir je objavio slijedeci tekst:

“ Danas 10.12.2022.je šest mjeseci od kada si nas napustio, ne mogu da vjerujem na tu pomisao da te nema. Fališ nam puno, fali nam tvoj osmjeh, tvoja iskrenost i ljudska dobrota i veliko srce koje si imao za nas.

Samke naš nikada nas nećeš napustiti sve dok mislimo na tebe i obećavamo da ćemo čuvati uspomene na tebe. Tvojoj porodici želim sabura.

Volimo te! “

Kako je, koliko me moja sjecanja sluze, Samir ucestvovao na turniru Fis-Gol, zamolio sam Amira da napise odgovarajuci tekst o rano preminulom Samiru.

“ Za mnoge koji ne znaju da je naš Sami Omerovic Samke prve svoje fudbalske korake počeo sa ulica Bistričke mahale. Imao je veliku ljubav igrati fudbal i uživati u njemu, a ta ljubav ostala je do zadnjih njegovih dana. U našem Sarajevu u našoj mahali svi koji ga znaju on je pravi pravi fudbalski fanatik, pravi organizator istinski vođa i naš kapiten koji nas vodio na mnoge turnire. Uživao sam igrati sa njim i poslije odigrani tekmi se družiti.

Iskren i uvijek uz svoje dugove je njegova vrlina koju ću uvijek pamtiti. Samke je bio i učesnik prestiznog turnira Fis-gol i jedan od aktivista bankarskih igara.

Nazalost, prerano nas je napustio. Ostaće žal za još jednu neodigranu tekmu sa svojim kapitenom.”

Amir Misimović

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 24.12.2022.

Nedavno objavljeno