SALKAN KAHRIMAN: Mi smo bili saradnici godinama

Moja saradnja sa vama iz banke, organizatorima turnira u malom fudbalu pocinjenje znatno ranije od pocetka vase organizacije turnira Fis-Gol. Ako se sjecate mi smo radili na nekoliko turnira a to smo “utvrdili” na nezvanicnim prvenstvima grada, 1981 i 82 godine, kada je nasa ekipa SD “Velesici” bila domacin na nasem stadionu.

Mislim da ste vi iz banke prepoznali nas rad i ljubav za malim fudbalom, tako da sam ja predlozen, te sam bio clan Osnivacke Skupstine Udruzenja klubova malog fudbala koje je organizovano u proljece 1991 godine.

Mi smo imali veoma mladu i kvalitetnu ekipu, osvojili smo vise turnira a ja bih izdvojio turnire na Mejstasu, Semizovcu i kod nas u Velesicima.

Na turniru Fis-Gol smo redovno ucestvovali ali na zalost bez nekog veceg uspjeha. Generalno mislim da je turnir Fis-Gol bilo mjesto gdje su se okupljali najbolji igraci malog fudbala u gradu i sire. Tesko da ce se ponoviti ta vrsta organizacije, igre i druzenja.

Dopada mi se rad na portalu a ako bih mogao predloziti nesto to je da pokusate pronaci stare legende malog fudbala iz svih raja i da obavite razgovor sa njima. Jer, recimo, Mujo Dizdarevic sa Cengic Vile 1, Fudo Kumro sa Vrbanjuse, Leme sa Marijin Dvora, Zeljko Zeleznik iz Ljubljanske i itd., bi bili interesantni sagovornici. Kao i moji iz ekipe Velesica, naravno.

Dostavljam vam dvije fotografije ekipe SD “Velesici”, pa vi mozete pitati na osnovu sjecanje sa kime zelite razgovarati, jer ja ne smijem “preskociti” nikoga. Sve su to moja dobra, stara raja.

Ja nisam trenutno nigdje sportski angazovan, poslije rata jesam bio ali sada posto sam cesto na relaciji Sarajevo – Njemacka, nemam vremena za neki posebni angazman, pa ni eventualno da bih vam mogao pomoci u nekom buducem radu.

Vama zelim dobro zdravlje i da jos dugo godina pisete o nasem malom fudbalu. Samo sto je zapisano ostaje u trajnom sjecanju.

Lijep pozdrav,

Salkan

FOTO ALBUM:

Ekipa Velesica na turniru Fis-Gol,stoje: Memeledžija Zijad, Zijo N., Čelik Sabahudin, Porobić Mujo, Zoran Šabić, Kahriman Salkan i Almir. Čuce: Zečević Zećo, Vražalica Dževad, Haseta Enes i Vražalica Nedim

Ekipa Velesici na Mejtas turniru u malom fudbalu

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 23.11.2023.

Nedavno objavljeno