NEDŽAD PANDŽIĆ: Fis-Gol je bio najbolji i najmasovniji!!!

Od trenera izdvojio bih Mišu, Seju i Setka

Rođen i odrastao sam na Koševu. Počeo igrati kao i svi ostali po parkovima, na ulici i pomoćnom stadionu Koševo. Iz pionira Sarajeva otišao sam u Iskru gdje sam ostao više od 10 godina.

Kratak sam period proveo u Saobraćajcu odakle na nagovor Mije Kuraje odlazim u Orebić. Kasnije su s nama igrali Bruno Jurić i Nećko Ferhatović. Na prijedlog Čafka otišao sam u 3. Ligu Njemačke, u Pfullendorf, gdje je igrao i Haris Karamehmedović. Nakon toga sam igrao još u tri manja kluba u Njemačkoj.

Od trenera izdvojio bih Mišu Smajlovića i jednog kojeg su svi voljeli kao trenera i čovjeka Seju Jesenkovića. Svakako ne bi trebalo zaboraviti ni legendarnog Hajrović Seada-Setka.

Turnira u malom fudbalu je bilo ali Fis-Gol je bio najbolji i najmasovniji. Ne samo da se igralo nego je tu bilo i druženja i nečega što nam danas fali.

Od svih koji su igrali samo bih izdvojio Fudu Švrakića, i od golmana Čafka, Hodžu, Dadu, Radu…

Ovakav portal nam treba, jer se sva raja koja se nije čula i vidjela duži period mogu ovdje naći.

Pozdrav svim čitaocima,

FOTO ALBUM:

Turnir Fis-Gol, ekipa Duge za koju je igrao Nedzad Pandzic, stoji cetvrti s lijeva

Ekipa “Bibas” na fotografiji stoje: Ferid Bajrić Bimbo (vlasnik butika „Bibas“), Sead Voloder, Radovan Ždrale, Nedžad Pandžić, Nermin Mušanović, Simo Krunić i Hasan Hajdarević. Čuče: Nijaz  Eminagić, Mirsad N., Ismet Bajrić i Muhidin Teskeredžić.

Reprezentacija turnira Fis-Gol 1988 godine. Stoje s lijeva: Novo Popovic (trener), Kenan Sahinagic (predstavnik ekipe), Pandzic, Emir Karamehmedovic i Faik Kolar. Cuce: Djelo Muharemovic, Damir Milicevic, Zeljko Bojic, Fuad Svrakic i Mirko Sarafijanovic

Jedan od najveci trijumfa ekipe Duge, Bosanski Brod 1988 godine – prvo mjesto. Nedzad Pandzic, stoji u sredini fotografije

Revijalna utakmica, FK Iskra pojacana Predragom Pasicem i Draganom Simicem igrala je na Palama. Nedzad Pandzic, stoji drugi s lijeva

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 01.12.2023.

Nedavno objavljeno