MILENKO MIČIĆ: Strašnu stvar ste napravili sa ovim portalom

Krajem 60-tih počeo sam igrati mali nogomet ispred O.Š. Ivan Goran Kovačić (Hrasno) sa rajom iz razreda i obično se igralo razred protiv razreda. U to vrijeme nije bilo puno nogometnih igrališta (osim škola), pa smo igrali i u parkovima i na ulicama a nije ni bilo ni puno kožnih lopti i obično se igralo sa plastičnim ili gumenim.

Sedamdesetih na Trgu Pere Kosorića (sad Trg Heroja) napravljeno je košarkaško igralište koje smo mi koristili za mali nogomet. Tu su sa mnom igrali Zoka Pržulj, Vako Avdić, Ramiz Avdić, Dino Kunovac, Miki Sarafijanović a vrlo često igrači Želje kad nisu imali klupskih obaveza (Fićo, Šaban, Mihajlo, Ćura, Vlado Čapljić). Iz tog našeg kvarta afirmisali su se kao igrači Vako Avdić, Edin Ćurić, Vlado Čapljić, Ratko Ninković i Zoka Pržulj kao malonogometni igrač.

Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina igrala se liga malog nogometa ispred Šumarskog fakulteta na Grbavici 1. Ligu su igrali i juniori i seniori a ja sam igrao u juniorskoj konkurenciji u jednoj od ekipa.

Kafe „ Ruža“ je malonogometna ekipa u kojoj sam najduže igrao. Treće mjesto na nezvaničnom prvenstvu malog nogometa u bivšoj Jugi koje se održavalo u Velikoj dvorani Skenderije možda je najveći uspjeh te ekipe. U ekipi osim mene su igrali braća Korjenići (Jalo, Mesko, Tare), braća Ratković (Predo, Zoka), Zoka Bilić, Mijo Kuraja, Čigle Šehović i Krivokapić Branko (golman). Na tom turniru su igrale ekipe iz Slovenije, Hrvatske,Srbije i BiH.

Kao vrlo mlad sam operisao meniskus i prestao sam igrati veliki nogomet zbog stalnih povreda.

Na Fis-Golu sam igrao sa Veronom, Ružom i Azarom.

Osim na Fis-Golu igrao sam na Čengić Vili, Kovačima, Ilidži, Šumarskom fakultetu. Sa ekipom kafe“ Azaro“ igrao sam u Novom Travniku na jakom turniru gdje su bile ekipe iz Tuzle, Zenice, Sarajeva osim nas je igrao i Davor i zauzeli smo prvo mjesto.  Tada su igrali Faik Kolar, Nešo Novaković, Zoka Pržulj, Radoslav Golubović, Dragan Radović i ja. Trener nam je bio Novo Popović, novinar „Oslobođenja“.

Zadnji  put sam igrao mali nogomet 1993 godine u Zagrebu. Zajedno sa Ćalom Janjošem, Brkom Ferhatovićem, Dadom Miličevićem, Sabitom Šljivom, Rajkom Dugandžićem, Božom Odeonom, mladim Janjošem i mladim Ferhatovićem. Oni su tu i osvojili jedan turnir na kome ja nisam igrao zbog puta u Austriju.

Vako Avdić je imao lucidnost, lakoću igranja i nevjerovatan pregled igre. Fudo Švrakić je bio virtuoz malog nogometa nevjerovatan igrač. Faik Kolar fenomenalan igrač i malog i velikog nogometa. Zoka Bilić je bio također veliki znalac malog nogometa. Zoka Pržulj  je imao brzinu i lakoću postizanja golova.

Strašnu stvar ste napravili sa ovim portalom.Vratili ste nas u ona stara lijepa vremena kad smo se bavili sportom iz ljubavi bez interesa i samo zbog druženja. Preko ovog portala spojili ste raju koja se raselila i zbog svega toga imate od mene Veliko Hvala!

Nemam šta dodati ovom portalu jer ste dosta toga do sada obradili i samo tako trebate nastaviti.  Vama i  članovima portala upućujem Veliki Pozdrav!

Mića

FOTO ALBUM:

Ekipa Café RUŽA, stoje: Jalo Korjenić, Mesko Korjenić, Fahrudin Šehović Ćigle, Zoran Zoka Bilić, Krivokapić Branko Kriva i Mičić Milenko Mića. Donji red: Tarik Korjenić Tare, Siniša Ivković Sina, Mijo Kuraja, Predo Ratković i Zoran Zoka Ratković.

Ekipa Verona 1987 godina, pobjednik turnira Fis-Gol. Milenko Micic, donji red drugi s lijeva

 

Ekipa Cafe Azaro, ucesnik turnira Fis-Gol. Milenko Micic, donji red prvi s desna

FIS-GOL TIM

11.09.2023.

Nedavno objavljeno