IZET TABAK: Volio bih kada bi se neko nasao kao vi u organizacionom smislu

Moja familija je odrasla na Cengic Vili II. Poticem iz jedne sportske porodice. Moja starija braca su voljeli igrati fudbal, stariji Mustafa je igrao uspjesno u FK Saobracajac a potom u FK Famos iz Hrasnice. Dok je drugi brat Salko volio braniti i on je bio dugo na malonogometnim vratnicama raje sa Cengic Vile dva.

Ja sam promjenio dosta fudbalskih klubova, i to redom:1973-80 FK Bosna Sarajevo (republicka liga), 80-82 Famos (2 liga zapad), 82-83 Radnicki Gorazde, 83-84 Iskra Sarajevo, 84-86 Sloboda, Svrakino, 86-89 Saobracajac i 89-91 Kosevsko brdo.

U mojoj karijeri trenirali su me mnogi treneri a izdvojio bih njih cetvoricu: Ivica Mioc (Bosna), Sejo Jesenkovic (Bosna), Mirza Hadzihasanovic (Bosna) i Aco Krivosej (Famos).

Takodjer, igrao sam sa mnogim poznatim igracima a ovdje zelim da spomenem trojicu, i to: Vidovic Zelimir (Bosna, FK Sarajevo),  Vukadin Vladimir (Bosna, FK Sarajevo) i Pehlivanovic Nedzad (Bosna, FK Zeljeznicar).

Kao svoj najveci sportski uspjeh smatram da sam nezvanicno proglasen 1973 godine za najtalentovanijeg beka u BIH, sa 16 godina.

Mali fudbal sam igrao za dosta ekipa a koliko se sjecam na turniru Fis- Gol sam igrao za ekipe Verona, RS i FK Bosna Sarajevo. Volio bih kada bi se neko nasao kao vi, pa da nastavi tradiciju odrzavanja turnira u malom fudbalu kakav je bio vas i nas turnir Fis-Gol.

Smatram da vam je portal kvalitetan, da ovakvo nesto treba nasoj raji. Iz vise razloga, a jedan od njih je neka i moj sin Haris vidi kako mu je otac i njegova raja sutala.

Predlozio bih vam da napravite slicne razgovore i sa Nedzadom Pandzic i Novom Popovic.

Sportsku karijeru nisam nastavio kao trener, jer sam ranjen u ratu.

Zivim i jos uvijek radim, u Sarajevu.

Pozdrav svoj sportskoj raji,

Izet Tabak

FOTO ALBUM:

Ekipa Jugoslavija plavi Beograd

Turnir Fis – Gol 1988 godina. Gostovanje ekipe Jugoslavija plavi iz Beograda, kao uzvratni gest koji je reprezentacija turnira Fis – Gol imala 1987 godine ucestvujuci na turniru gradova u Beogradu. Izet Tabak, cuci treci s lijeva, je nastupio za ovu ekipu u revijalnoj utakmici turnira, protiv odgovarajuce selekcije turnira Fis – Gol.

Na turniru Fis – Gol, Izet Tabak je igrao za vise ekipa. Ovdje ga vidimo prilikom nastupa za FK Bosna Sarajevo.

FK Sloboda Sarajevo

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 28.11.2023.

Nedavno objavljeno