EKIPA OB SARAJEVO – Pogodi ako znaš?

Na ovoj fotografiji dobro poznata lica, ekipa PBS – Osnovna banka Sarajevo. Stalni rivali nama iz Udružene banke. Redovno su bili učesnici turnira Fis-Gol. Zahvaljujemo se Davoru Bjelanu, nekadašnjem omladinskom aktivisti OB Sarajevo, koji nam je dostavio fotografiju.

Kroz ovaj prilog želimo da se podsjetimo na sportsku karijeru Nihada Kovačevića, na fotografiji donji red prvi s desna.

Na turniru Fis-Gol 1983 godine član ekipe “Đerdan” Nihad Kovačević bio je prvi golgeter prvog turnira, iako je u konkurenciji imao niz poznatijih strijelaca. Da ovaj Kovačevićev uspjeh nije slučajan pokazuje i podatak da je još 1979.godine bio proglašen za najboljeg igrača turnira Kafića.

Sa Ninetom smo  uspjeli uspostaviti ponovni kontakt. Nažalost nije zainteresovan za saradnju. Šteta, on bi imao dosta toga za reći kada je igranje malog nogometa u gradu Sarajevu u pitanju.

Do tada da podsjetimo. Negdje 1975 godine na Kovačima se pojavljuje mlađa generacija igrača ekipe Kovača, koja postaje jedna od boljih u Sarajevu. Za tu ekipu su igrali: Kovačević Nihad – Nine, Šlaki Hikmet – Kigen, Kaliman Meho,​ Kaliman Dino, ​Čaušević Edib – Paja, ​Željo Ferid, ​Kasumović Kenan – Keno, Zahiragić Edin – Dino​, Handžić Emir, Isanović Harem i golmani: Nuhanović Smajo i Šišić Meho – Šiša.​Trener i tehniko ove ekipe je bio Šikarić Hame.​

Samir Omerović, Đapo Jasminko Đipa, Naser Islamović, Kemal Kozarić i Miloš Stojanović
Čuče: Kenan Kasumović, Zoran Urumović Zoka, Senad Hadžiomerović Švabo, Milenko Belenzada i Nihad Kovačević Nine

 

Nastavljamo u skladu sa podgatagorijom POGODI AKO ZNAŠ, te vas pitamo:

  1. Imena (tačno ime i prezime) tri igrača sa fotografije?
  2. Ime i prezime predstavnika ekipe?

Koristimo priliku da vas podsjetimo:

Objavljujemo fotografije ekipa učesnica turnira u malom fudbalu Fis-Gol i drugih takmičenja u malom fudbalu koje smo organizovali u periodu od 1976 godine do juna 1994 godine.

Vaša javljanja primamo, radi vjerodostojnosti, kao komentar na facebook profilu, adresa: Fisgol Sarajevo. Odgovore treba da nam dostavite zaključno sa ponedeljkom, 09. januara 2023 godine.

Također, obraćamo vam se ponovo, da nam dostavite vaše fotografije sa turnira u malom fudbalu Fis-Gol i drugih takmičenja u malom fudbalu koje smo organizovali u periodu od 1976  do juna 1994 godine.

Nadamo se da će prilozi na ovaj način, iz ove rubrike, privući vaše interesovanje, te očekujemo vašu saradnju i odgovarajući doprinos ovoj aktivnosti.

Sportski pozdravi,

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 06.01.2023.

Nedavno objavljeno