TRINAESTI SELEKTOR

Sa početkom nove 2023. aktueliziran je status selektora Peteva. Sve dileme je riješio IO N/F S BiH i odlučio angažovati novog -starog selektora, naše gore list, Faruka Hadzibegica.

Iskreno, s obzirom ko odlučuje o izboru, ja sam očekivao produženje ugovora Petevu pa je veće iznenadjenje za mene da predsjednik saveza nije istom to uradio.

Novoizabrani selektor Faruk Hadzibegic je odmah “zasukao rukave”, prije svega kroz intervjue upoznavajući sportsku javnost o onome šta su za njega prioriteti i njegova namjere vezana za reprezentativni tim. Naravno sportska štampa je dala i daje dosta prostora novom selektoru. Tako treba jer saradnje sa javnim mnijenjem je izuzetno značajna a to Faruk zna vrlo dobro. Iskusan je i kao čovjek a i kao dugogodišnji trener.

Ipak, ima jedan momenat vezano za izbor Faruka koji me iznenadio. To je reakcija odredjenog dijela sportske javnosti, tačnije komentari na vijest da je Faruk novi selektor. Ta informacija dočekana je maltene na “nož” koji ipak nije ni približno velik i oštar kao onaj što je bio uperen na Peteva. Bez obzira što komentari u sportskim portalima nisu pouzdan pokazatelj oni imaju odredjenu težinu.

Sve ćemo ubrzo svjedoćiti kada počnu kvalifikacione utakmice. Sto reće moj prijatelj Džada : ” Mi ne bi bili Balkanci da znamo drugačije “. Tome su malo doprinjeli i sportski portali koji upoznavajući javnost ko je Faruk, uporno forsiraju njegovu igračku karijeru a ovlaš spominju trenersku. Tako jedan napisao :” Baš me briga kakav je bio igrač, ja ga se i ne sjećam. Mene interesuje kakav ce biti selektor.”

Sretno Faruk!

Senad Kreso

FIS-GOL TIM

Mostar, 15.01.2023.

 

Nedavno objavljeno