FIS GOL 83-91

SUAD ZULČIĆ, GOLMAN PRVAKA TURNIRA

Suad Zulčić

Javljam se kao učesnik turnira Fis-Gol 1984 godine. Ekipa “GEM” je osvojila te godine turnir a ja sam cijeli turnir branio.

Sjećam se, lijepo je bilo, jer smo imali i svoje navijače sa Mejtaša a tadašnji vlasnik caffe Gem je bio Adnan Solaković i sve je bilo prelijepo. Ja sam tada branio za FK Pofalićki a i živim u Pofalićima, rat je učinio svoje pa tako nemam kod sebe puno slika, pogotovo sa turnira. Probacu da stupim u kontakt sa  Vijekom Miletić i Adnanom Solakovic. Mislim da Solakovic, tadašnji vlasnik caffe “Gem” ima mnogo fotografija sa turnira koji smo osvojili, kao i dobivenu nagradu za prvo mjesto a to je bilo da idemo u Beograd na kvalifikacionu utakmicu Jugoslavija-DDR.

Meni je, takođe, drago da se na ovakav lijep i civilizovan način komunicira. Raduje me činjenica na nešta iz tog perioda imate, jer ja nemam puno obzirom da je 92′ godine moja kuća stradala a u njoj i na stotine raznih fotografija, pa i te sa turnira koji smo osvojili kao i sa turnira u Konjicu “Tri kornera penal”, tako se zvao turnir, gdje smo u finalu izgubili od mostaraca, ne znam kako su se zvali ali znam da je bio Kajtaz, Tuce i ostali valikani tadašnjeg Veleža.

Evo, za sada toliko a nadam se da ce se Vjeko i Adnan Solakovic javiti da bi mogli kompletirati pricu o finalu iz 1984 godine GEM – DAVOR.

Pozdrav svima,

Suad Zulčić

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 29.03.2023.

Exit mobile version