FIS GOL 83-91

SOFK-a STARI GRAD SARAJEVO

Turnir u šahu SOFK Stari grad. Za ekipu PBS Udružene banke igrali Slavko Depolo, Mičko Vukić, Adnan Muzurović (na fotosu su desno) i prva ploča Banke na ovom turniru Fuad Sahačić, koji je već završio svoju partiju, te nije na ovom kolektivnom fotosu

Rad u malom fudbalu i za mali fudbal davao je odredjene rezultate. Osim pojedinacnih dobivali smo i kolektivna priznanja za nase aktivnosti.

Jedno od priznanja svakako je izbor naseg predstavnika, Adnana Muzurovica u predsednistva dva sportska saveza, SOFK Stari grad i fudbalskog saveza Sarajevo.

S tim u vezi, logican slijed je bila inicijativa da se na nivou opstine Stari Grad organizuju sportska takmicenja u saradnji dva predsjednistva SOFK-e i tada Drustva za sport i kulturno-zabavne aktivnosti PBS – udruzene banke.

Tako da su organizovane lige u malom fudbalu, stonom tenisu i sahu.

Ucestvovale su radne organizacije, sportski klubovi, mjesne zajednice sa podrucja opstine Stari grad. Mali fudbal se igrao na sportskom centru “Kovaci” a stoni tenis i sah, po sistemu domacin – gost, u prostorijama ekipa ucesnica.

Vrijedno spomena, jer smo tu ulozili dosta rada a sportska takmicenja su bila organizovana tradicionalno, vise godina.

Koristim priliku da spomenem generalnog sekretara SOFK Stari grad Sarajevo, gospodina Esada Kamberovica – Kamberu. Mi smo tada napravili simbiozu potreba SOFK-e i SD PBS-udruzene banke, ako se tako moze reci. Obadvije strane su ispunjavale planirane sportske aktivnosti. Spojili smo ugodno sa korisnim, pogotovo kada je rijec o malom fudbalu.

Kao znak priznanja za te nase aktivnosti, nas clan Radivoje Kovacevic je dobio priznanje, 6. Aprilsku nagradu SOFK Stari grad, 1986 godine..

Znaci jos jedna inicijativa i konkretan rad koji se pokazao kao uspjesan i koristan.

Entuzijasti, clanovi tima, izmedju ostalih oni su “potegli” prilikom ove saradnje (i organizacije navedenog) sa SOFK-om Stari Grad. S lijeva: Enver Prses, Fuad Sahacic, Radivoje Kovacevic, Adnan Muzurovic i Zlatko Krznaric. Nazalost, Zlatko Krznaric i Fuad Sahacic nisu vise medju nama. Fotografisao Sead Memic.

Napisao: Adnan Muzurovic

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 18.10.2023.

Exit mobile version