Sjećanje na jednog LAVA !

SEJO JESENKOVIĆ – LAV napustio nas je 22.11.2023.

Preselio je na bolji svijet kao častan, obrazli i hrabar čovjek. Kažu da nadimak opisuje čovjeka. Nadimak LAV dobije samo profil čovjeka koji ima veliko srce i nesebičan odnos prema ljudima. Ko je Lava poznavao imao je samo lijepo mišljenje o njemu.

Komemoracija povodom smrti Seada Jesenkovica bice odrzana u cetvrtak 30.11.2023. u Pozoristu mladih Sarajevo sa pocetkom u 12 sati.

Senad Kreso

VELIKI SEAD JESENKOVIĆ

Seada ili Lava, kako ga oslovljavaju njegovi bolji poznanici, sam upoznao, a tome je nedavno pisano kada smo na portalu govorili o njemu. Sudbina je htjela da je on ubrzo preselio, kako kazu, na bolji svijet.

Volio bih da sam Seju Lava bolje poznavao, ali svi oni koji su ga bolje poznavali govore o njemu u superlativima. Jednostavno, u posljednje vrijeme gubimo dobre, predobre ljude. Prava steta!

U ovakvim trenutcima, uz ono sto smo vec objavili o Seadu Jesenkovicu da se podsjetimo ukratko na njegovu fudbalsku karijeru.

“ Sead Jesenković je rođen je 17. februara 1943. godine u Rogatici. Iako je u nekoliko navrata bio priključen prvom timu u finišu sezone 1964/65, prvi zvanični nastup u „bordo dresu“ upisao je tek u prvom kolu naredne sezone.

Pruženu priliku je u potpunosti iskoristio i odmah se nametnuo u standardnog člana odbrane, odigravši 31 meč u sezoni. Naredna je donijela najveći uspjeh u istoriji kluba kada je Sarajevo postalo šampion Jugoslavije, a Jesenković je ponovo bio među najstandardnijim prvotimcima.

Dres Sarajeva je nosio sve do kraja 1971. godine, kada prelazi u Jedinstvo iz Brčkog. Za Sarajevo je upisao 161 u zvaničnim utakmicama.

Po završetku igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu, a većinu trenerske karijere proveo je upravo na svom Koševu gdje je radio u stručnom štabu prvog tima, ali i sa omladinskim kategorijama. U sezonama 1998/99 i 2001/02 u nekoliko je navrata predvodio prvi tim sa klupe.”

Neka ti je laka bosanska zemlja LJUDINO!

Adnan Muzurovic

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 29.11.2023.

Nedavno objavljeno