FIS GOL 83-91

PORTUGAL 2000-TE GODINE

Bili smo u četiri baraža

Nastavljamo da objavljujemo fotografije gdje su igraci i predstavnici ekipa malog nogometa iz perioda nase organizacije.

Na fotografiji koju koristimo danas su oni koji su ucestvovali na barazu u Portugalu 2000-te godine.

Iskoristili smo priliku da postavimo pitanje Muhamedu Poricanin, selektoru tadasnje futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tvoja iskustva kao selektora i trenera futsal reprezentacije BiH. Prvo, sta je po tebi dobro uradjeno u tvom periodu rada?

“ U periodu kad sam ja bio u fustal reprezentaciji urađeno je dosta dobrih stvari, ne govorim zbog toga što sam ja bio tu, nego zbog toga što je došlo do ujedinjenja i zajedničke lige koji je doprinjeo koliko toliko kvalitetu futsala u BiH.

Koliko sam ja bio u reprezentaciji futsala, mi smo imali četri baraža gdje smo u dva baraža bili blizu nosili smo se sa protivnicima, sa jedan gol smo ostali kratki, to su reprezentacije Češke i Holandije, a ova dva protiv Španije i Kazhstana koji su top Evrope u fustalu bili smo bez ikakvih izgleda. “

Ovdje cemo ici sa sa nasom podkategorijom: POGODI, AKO ZNAŠ?

Treba da nam date odgovore na slijedeca pitanja:

  1. Muhamed Poricanin je bio selektor ekipe. Vi nam recite ime i prezime trenera futsal BH reperezentacije u Portugalu?
  2. Imena (tacno ime i prezime) tri igraca sa fotografije, koji su igrali na prijeratnom turniru FIS-GOL?
  3. Obracamo se ucesnicima, onima koji su bili u Portugalu, da nam opsirnije napisu sjecanja sa ovog baraza.

Da vas podsjetimo na propozicije:

Objavljujemo fotografije ekipa ucesnica turnira u malom fudbalu Fis-Gol i drugih takmicenja u malom fudbalu koje smo organizovali u periodu od 1976 godine do juna 1994 godine. Vi treba da nam date odgovore na pitanja koja cemo postavljati vezano za tu fotografiju. Vasa javljanja primamo, radi vjerodostojnosti, kao komentar na facebook profilu, adresa: Fisgol Sarajevo.

Odgovore treba da nam dostavite zakljucno sa petkom, 20. maja 2022 godine.

Takodjer, obracamo vam se ponovo, da nam dostavite vase fotografije sa turnira u malom fudbalu Fis-Gol i drugih takmicenja u malom fudbalu koje smo organizovali u periodu od 1976  do juna 1994 godine.

Nadamo se da ce prilozi na ovaj nacin, iz ove rubrike, privuci vase interesovanje, te ocekujemo vasu saradnju i odgovarajuci doprinos ovoj aktivnosti.

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 20. maj 2022

 

Exit mobile version