FIS GOL 83-91

ONI (NI)SU SUDILI NA TURNIRU

Pogodi ako znaš?

Govorili smo tokom visegodisnjeg rada o znacaju sudija, tj. kvalitetnog sudjenja kada je u pitanju sport. Tako i kada govorimo o nasem turniru Fis-Gol.

Da podsjetimo na ono sto smo vec govorili o sudijama i sudjenju.

“ Sudije toliko bitne u svakom sportu a ja volim reci pogotovo u malom fudbalu. A nekako smo “rasli” zajedno u organizacijama turnira. Kada se sjetim prvog turnira koji smo organizovali, daleke 1976 godine i sudija koji su sudili na tom turniru (Huso Oprasic, Dorfer, Bender, Selmo Turkovic, Kadric mladji) i onih koji su bili “djelioci pravde”  na zadnjem zvanicnom prvenstvu koje je odrzano prije rata Ligi veterana (Calija, Markovic, Spahic, Peljto, .…) koja je to razlika. Logicno na period, reci cete. Da, tacno ali i na rad i sve sto je ulozeno u to da sudije budu vise skoncentrisane na mali fudbal. Mislim da je to puno pomoglo, to sto smo “uveli” pisana pravila za mali fudbal, pa onda organizovali sastanke, te seminare za sudije. Kasnije kada su FIFA i UEFA priznale mali fudbal sa donosenjem njihovih pravila bilo je itekako poteskoca ali sudije i svi bitni faktori u malom fudbalu su morali da shvate da je neminovnost raditi po uputama iz krovnih organizacija.”

Na fotografiji su sudije prijeratnog FS Sarajevo. Vecina sudija koje su “vodile pravdu” na turniru Fis-Gol i takmicenjima u malom fudbalu koje je organizovano od strane SD PBS ili UKMF.

Pitanje za vas: Ko od osoba na fotografiji nije sudio na turniru Fis-Gol i takmicenjima u malom fudbalu koje smo mi organizovali?

Odgovore treba da nam dostavite zakljucno sa petkom, 10. februara 2023 godine.

Da vas podsjetimo na propozicije:

Objavljujemo fotografije ekipa ucesnica turnira u malom fudbalu Fis-Gol i drugih takmicenja u malom fudbalu koje smo organizovali u periodu od 1976 godine do juna 1994 godine. Vi treba da nam date odgovore na pitanja koja cemo postavljati vezano za tu fotografiju. Vasa javljanja primamo, radi vjerodostojnosti, kao komentar na facebook profilu, adresa: Fisgol Sarajevo.

Takodjer, obracamo vam se ponovo, da nam dostavite vase fotografije sa turnira u malom fudbalu Fis-Gol i drugih takmicenja u malom fudbalu koje smo organizovali u periodu od 1976  do juna 1994 godine.

%

Nakon objave teksta na facebook profilu javilo se nekoliko citalaca. Gage Vojnovic nam je saopstio imena i prezimena svih sudija na fotografiji.

STOJE:Duško Zirojević, Dušan Mrakić, Živko Mišo Karabatak, Slaviša Terzić, Mladen Utješanović i Rudo Bulić ČUČE:Dario Krstić, Naser Heldov, Marko Pavlović, Hamid Lindov, Salih Bešević i Sead Čočić

Mi da dodamo odgovor na nase pitanje, tj. da Dario Krstic i Salih Besevic nisu sudili na turniru Fis-Gol.

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 06.02.2023.

 

Exit mobile version