FIS GOL 83-91

LJUBOMIR JAKOVLJEVIĆ: Bilo mi je zadovoljstvo igrati sa vama

Ljubomir Jakovljević Bube

Nema veliki broj onih koji su igrali redovno na sportskom na Cengic Vili 1 a da su aktivni na drustvenim mrezama. Zato kada neko od njih rijetkih objavi nesto, odmah me privuce. Sa njihovim javljanjem krenu asocijacije i sjecanja. Ne mozes se svega sjetiti i zato trazis pomoc.

Jedan od njih je Bube, mladja generacija. Volio da brani a mi sa Cengic Vile 1 uvijek „kuburili“ sa golmanima. Bube mi je bio drag, jer je prilicno mladji a bio osoba od postenja i postovanja. Osjeti se to u vazduhu, da on zeli da je sa nama. Da je dio starije raje. Nikada mu nije bio problem „otici po cigare“ za starijeg druga. 

Bube iz skromnosti nije zelio ranije da se ukljuci u nas rad na portalu. Ipak, drago nam je sto se predomislio.

Sjećanja Ljubomir Jakovljević Bube:

Rodjen sam 1963. u Sarajevu. Odrastao na C.Vili1. Moja zgrada gleda na sportski centar. Imao sam obicaj gledati vas kako igrate. Sa svojih petnaestak godina sam vam se da tako kazem poceo uvaljivati u tu raju, jer i sam znas da je za golmanima uvijek bio problem.

Znaci moji pocetci na golu su otprilike oko1978. Sa tvojom rajom iz banke sam nekoliko puta branio na turnirima u FIS-u. Vi ste stalno nesto organizovali. Dolazio na vas termin banke u Skenderiju i to utorkom, dobro se sjecam. Branio sam par puta za Vecernje i Oslobodjenje sa Nunijem i Kasimom a vodio nas Ismet Tabakovic. Inace, u danima kad nismo igrali na C.Vili 1 isao sam do Bristola i Sumarskog fakulteta, pa i tamo upoznao dosta raje.

Na sportskom sam bio redovan. Mislim da se toga i sjecas. Jednom smo se za Prvi maj sreli u Baskim vodama. I tada si me pitao da branim za vas ali je vrijeme bilo kisovito. Bilo gdje da si bio samo daj mali fudbal, druzenje i uzivancija. Veliki fudbal nisam nikad branio. Bio sam ti onako samouk i za raju. Na sportskom sam intezino igrao sve do1991. Bilo je i pokusaja za vrijeme rata ali to nije bilo to.

Jos uvijek sam u Sarajevu. Kad odem do mame pogledam kroz prozor i vidim sportski, nesto u meni zaigra.

U ratu sam nastradao, 100% sam invalid ali ne dam se. Ne znam da li se sjecas da smo se vidjeli na C.Vili iza rata. Maksuz sam stao sa autom da se pozdravim sa tobom.

Sto se tice portala mogu ti reci da je super. Svidja mi se ali jako malo te raje znam, jer sam mladji.  

A sto se tice preporuka za dalji rad je sto vise slika. Nazalost, ja svoje nisam uspio sacuvati. Da se sjetimo jedni drugih i na zalost jako puno je izginulo STARE DOBRE RAJE.

Pozdrav, uz zelju da te zdravlje sluzi.

Bube

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 23.10.2023.

Exit mobile version