FIS GOL 83-91

KUĆA SLAVNIH, VAŽNO OBAVJEŠTENJE

Članovi Organizacionog odbora turnira Fis-Gol

Predstavnik ekipe

Da bi se jedan projekat uspjesno obavio potrebna je pomoc raznih ljudi, raznih struktura, sponzora, donatora ili kako god hocete da nazovete osobe koji vam pomazu da ostvarite svoje planove u vezi organizacije. Tako je bilo i sa organizacijom nasih turnira “Fis-Gol” i ostalih malonogometnih takmicenja koje smo mi radili.

Kako je turnir “rastao” tako je i interesovanost ljudi da nam pomognu bio veci. Razumljivo je to bilo i pored toga sto u tim odnosima nije bio zastupljen bilo kakav posrednicki odnos. Cisti amaterizam i zelja da se pomogne.

Mi smo to znali cijeniti i tada ali i sada kada govorimo o nasem turniru sa duznim postovanjem se sjecamo onih koji su nam pomogli. S toga osjecamo potrebu da i ove osobe budu uvrsteni u nasu kategoriju Kuca Slavnih. Oni su to svakako zasluzili.

Predstavnici malonogometnih ekipa su bili veoma bitni za ostvarivanje nasih planova koje smo imali u namjeri da institutalizujemo sva pitanja u vezi sa malim fudbalom/nogometom. Bez obzira da li su ti predstavnici bili vlasnici kafica, drugih samostalnih zanimanja, ili predstavnici ekipa iz radnih organizacija, mjesnih zajednica, fakulteta, sportskih klubova. Bilo je vazno imati njihovu podrsku, jer smo znali da zajednickim radom mozemo doci do zeljenog cilja – da FSJ (FS BiH) prihvati mali fudbal, te da se sve aktivnosti vezane za mali fudbal/nogomet provode u okviru Saveza.

Treneri ekipa na turniru Fis-Gol

Na turniru Fis-Gol svoju vjestinu i znanje u vodjenju ekipa u malom fudbalu su potvrdili mnogi a mi izdvajamo opet one koji su u pomenutoj anketi zauzeli visoke pozicije. Njih predvode Dzevdet Midzic (KMF Verona) i Muhamed Poricanin (KMF Davor) sa po dvije titule, dva osvojena prva mjesta na turniru u malom fudbalu Fis-Gol. A tu su jos: Novo Popovic (KMF Sons), Ismet Tabakovic (KMF Vecernje Novine), Nurif Nargilic (Unis-Pirm), Djemil Dizdarevic (KMF Drugari Zenica) i Nijaz Basic (Café Ruza).

Predstavnik organizatora

Vec smo o ovome govorili ali nije na odmet da se neke stvari ponove.

Kako smo mi u Privrednoj banci Sarajevo postali dobro organizovan (uhodan) tim za rad na organizaciji turnira u malom fudbalu Fis – Gol i takmicenja u okviru UKMF Sarajevo? Mnoge kockice su se slozile ali prije svega za sve to je trebalo znanje, prijateljstvo, postovanje i lojalnost.

Bili smo dobro ustimani voz, imali podmazane srafove (mozgove) za sve poslove. Posao i zadaci su bili podijeljeni, tako da je svako znao svoje duznosti i obaveze. Sigurno da je u svemu pomoglo to sto su svi  clanovi organizacionog odbora bili dosta slicnih pogleda, kada je sport u pitanju. Svi su voljeli sport, mali fudbal. Vecina od njih je igrala za tim banke na raznim turnirima, sportskim susretima radnika Privredne banke Sarajevo a skoro svi su bili redovni na rekrativnim casovima malog fudbala, koje smo redovno praktikovali.

U nasoj uspjesnosti sigurno je veliki udio imao taj fakat da smo mi svi bili veliki prijatelji medjusobno. Druzili se svakodnevno na poslu a vanradne aktivnosti (organizacija raznih izleta, drugarskih zabava, zajednickih ljetovanja, putovanja, sportski susreti, savjetovanja, bankarski klubovi druzenja, ………) su pomogli da to prijateljstvo ucvrstimo.

Mi smo se postovali medjusobno i uvijek imali u vidu da je kolektiv vazniji od pojedinca. Neki to nisu mogli prihvatiti i tu je razlaz bio neminovan. Srecom vecina jeste. Uz to, veoma bitna je bila ta privrzenost ideji koja nas je odrzavala svo vrijeme u nasim drustvenim aktivnostima. To razumjevanje i osjećaj odgovornosti prema onome sto smo radili, bila je nasa konstanta ponasanja.

Način objava i dodatna mogućnost

Za kraj ovog teksta, pokusati cemo obrzati nas rad na sadrzajnom radu u vezi objave knjige, tako da necemo ici na objavu pojedinaca iz ovih naprijed navedenih kategorija na nacin kako smo to radili sa igracima.

Nastojati cemo objavljivati vise priloga u toku dana, tako ako vas to interesuje trebate cesce ici na portal. Zelimo ponovo istaci ako neko od osoba koje su navedene u ovoj nasoj prestiznoj kategoriji zeli dodati nesto u vezi svoje karijere, moze to uraditi i dostaviti nam pisani materijal do okoncanja objava iz ove rubrike. Na nase poznate adrese.

Takodjer, ako ne zeli da objavimo tekst o njemu u knjizi, to nam treba odmah reci, da ne objavljujemo prilog o njemu.

Kontakte ostvarujujemo putem nasih poznatih adresa: fisgol83.91@gmail.com ili inbox facebook adresa Fisgol Sarajevo.

Sportski pozdrav,

Urednik

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 12.07.2023.

Exit mobile version