FIS GOL 83-91

KUĆA SLAVNIH – EMIR KARAMEHMEDOVIĆ

Zlatan, Emir, Cafir (i kako li su ga sve zvali) Karamehmedovic spada sigurno u sami vrh golmana sarajevskog malog fudbala u periodu 1979 – 1991 godine. Zlatno pravilo: dobar golman, pola ekipe u njegovom primjeru je vise nego potvrdjeno. Zahvaljujuci njegovim bravuroznim odbranama igraci Davora mogu da zahvale za mnoge osvojene turnire. Nije da oni nisu igrali dobro, naprotiv ali ona blaga (i mnogo puta odlucujuca) prevaga u odlucujucim utakmicama je bio ovaj majstor branjenja.

Cafir je sportsku karijeru poceo kao rukometni golman i to mu je mnogo pomoglo kasnije kao malonogometnom golmanu. Vjesto je koristio sve sto su odlike odlicnog golmana, racionalno postavljanje, pravovremeno izlazenje u sut i sigurne intervencije (bez nepotrebnog paradiranja) su glavne karakteristike njegovog stila branjenja. Kada imas golmana u ekipi i znas da te on zna “izvaditi” za eventualne kikseve, ………..igras lakse, sa vise samopouzdanja………lopta te krene, imas igru, imas rezultat……………pehari su tu, ti si najbolji………….

Vlasnik je mnogih trofeja za najboljeg golmana na turnirima u malom fudbalu koji su organizovani u Sarajevu.

Emir Karamehmedovic – Cafir je u anketi portala: Izbor najboljih golamana turnira Fis – Gol ubjedljivo osvojio prvo mjesto.

Adnan Muzurovic

FOTO ALBUM:

Emir Karamehmedovic je godinama uspjesno branio za ekipu Davora (Ljubljanske banke)

 

U godini kada je Davor osvojio prvo mjesto, 1989 godine, popularni Cafir je proglasen golmanom turnira.

 

Davor je svoju dominaciju pocetkom devedesetih godina potvrdio osvajanjem Zimskog Kupa, turnira koje je organizovalo UKMF Sarajevo. Emir Karamehmedovic je svojim bravuroznim odbranama najzasluzniji za osvajanje tog trofeja.

 

FIS-GOL TIM

16.05.2023.

 

 

Exit mobile version