FIS GOL 83-91

KOORDINACIONI ODBOR SPORTSKIH DRUŠTAVA PBS

Osnivacka skupstina Koordinacionog odbora SD PBS je bila u Domu odmora radnika PBS na Trebevicu, 28.oktobra 1988 godine. Mi smo, jedno vrijeme, imali praksu da sve delegacije koje smo pozivali na saradnju u zajednickom radu ili na medjusobna druzenja povedemo na Vraca, antifasisticki spomenik palim borcima i civilima u II Svjetskom ratu, a potom idemo na Trebevic (Dom PBS) ili na Igman (Hotel Igman).

Nakon sto smo mi u PBS – udruzenoj banci osnovali sportsko drustvo trebalo je provesti aktivnosti da i u nasim osnovnim bankama zaljubljenici u sport osnuju nesto slicno. U ovisnosti od broja zaposlenih u osnovnim bankama, te interesovanja a svakako i onoga sto ce provoditi u toku svojih aktivnosti mogu to bili ili sportska drustva ili komisije za sport. U svakom slucaju, bilo je bitno da se “uveze” sto vise osnovnih banaka.

Uslijedili su razgovori sa istomisljenicima, sa onima koji su voljeli sport a kada se spoznalo da imamo vecinu, preslo se na izradu neophodnih materijala za osnivanje jedne organizacije koja ce preuzeti sve aktivnosti kada je u sistemu Privredne banke Sarajevo sport u pitanju. Uradjena su Pravila o organizovanju, Program rada i Poslovnik o radu. Odredjen je datum i mjesto odrzavanja, te su upuceni  pozivi predstavnicima svih osnovnih banaka da prisustvuju Osnivackoj sjednici  Koordinacionog odbora sportskih drustava sistema Privredne banke Sarajevo.

Osnivacka skupstina je bila u Domu odmora radnika PBS na Trebevicu, 28.oktobra 1988 godine. Sastanku je predsjedavao Hilmija Hodovic, predsjednik Sindikata sistema PBS a za predsjednika Koordinacionog odbora sportskih drustva PBS izabran je Adnan Muzurovic. Time je jos jedna znacajna inicijativa i konkretan rad dao odgovarajuci rezultat.

U periodu aktivnosti Koordinacionog odbora odrzani su sastanci u Mostaru, Tuzli i Prijedoru. Pored osnovne aktivnosti, priprema godisnjih susreta radnika PBS, mi smo nastojali da u svim osnovnim bankama prosiremo dijapazon djelovanja, sa akcentom na sport i druzenja. Razmjenjivali smo stecana iskustva na tom polju, sto je bilo u interesu svih sredina.

Bili smo u ubjedjenjima da sport, druzenja, zabave, vise poznanstava, razlicitost kultura, mogu samo da nam koriste, da je to odredjeno bogatsvo, da ……………..a i danas nakon toliko godina, vjerujem u tu istu ideju i ponovio bih isto djelovanje.

Adnan Muzurovic

Sastanke Koordinacionog odbora sportskih drustava PBS odrzavali smo u Sarajevu, Prijedoru, Mostaru i Doboju. Na fotografiji detalj iz Prijedora, pred sastanak.

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 25.10.2023.

Exit mobile version