JUSUF NURKIĆ, HUMANISTA

Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, još jednom je potvrdio da ima veliko srce.

Naš košarkaš je obradovao Svetlanu iz Vlasenice, koja će zahvaljujući našoj zvijezdi u toplom dočekati zimu.

– Svetlana, rodom iz Srbije, selo Velika Plana, udala se davne 1975. godine za Ibrahima Alića iz Vlasenice. Imali su jedno dijete koje je preminulo, a prije nepune dvije godine umro je i njen Ibrahim.

Svetlana je ostala sama bez ikakvih primanja, a teško bi preživjela bez Ibrahimovih bratični koje joj svakodnevno pomažu.

Kako bi trošila manje drva zimi, bila joj je potrebna nova stolarija koju je donirao naš NBA košarkaš, Jusuf Nurkić, koji je i ranije preko Pomozi.ba organizacije pomagao Svetlani.

Ovo je samo kap u moru donacija koje je naš poznati košarkaš osigurao za ljude u potrebi diljem BiH, a mi mu se od srca zahvaljujemo za sve – rekli su iz Pomozi.ba.

Ova planeta treba više mira i ljubavi

Jusuf Nurkić donirao košarkaški teren za djecu u Ruandi, poklonio je i teren gradu Tuzla

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić (28) još jednom je pokazao svoje veliko srce.

Nurkić je donirao košarkaški teren za djecu u dvije škole u Ruandi u kojoj je boravio ranije ove godine.

“Posjetio sam Ruandu kao turista. Samo tri dana. Nije dugo, ali ostat će mi u sjećanju cijeli život! Veoma sam sretan zbog ovog projekta. Donirao sam košarkaški teren za djecu i ljude u dvije škole u gradu Musanze, selo Kinigi. Ova planeta treba više mira i ljubavi”, poručio je Nurkić.

Također, Jusuf je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici napisao da će i grad Tuzla uskoro dobiti košarkaško igralište za djecu

“Košarkaški teren za djecu koji poklanjam gradu Tuzla. Kao što vidite radovi se privode kraju”, napisao je Nurkić uz fotografiju na kojoj se vidi da su radovi u završnoj fazi.

FIS-GOL TIM

06.10.2022.

Nedavno objavljeno