FIS GOL 83-91

HB TREĆI A SAN REMO ČETVRTI

Momčilo Drakulić

Sjećanja Momčila Drakulića, golmana ekipe San Rema

„ Uglavnom , ono što se sjećam vezano za Fis-Gol 91 , je to da sam slučajno branio za tu ekipu, jer je stari golman je bio na odsluženju vojnog roka, bar su mi tako rekli. To je bila jedna od najmlađih ekipa i na Fis-Golu i u prvoj ligi malog fudbala.

U ekipi su igrali “Zof” Memić koji je bio kapiten ekipe, Mekić, Edin Velagić, “glista” Abdurahmanović (igrao ili je bio oko prvog tima Sarajeva, koliko se sjećam), Željko Božović… Nekima se imena ne sjećam, ali nadimaka da, pa sam ih stavio u navodnike. Moram spomenuti da nas je vodio Hasan Hajdarević, jedan divan čovjek. Tako ga pamtim na Fis-Golu 91.

Mi smo se dosta mučili i jedva prošli prvo ili drugo kolo. Kada smo ušli u osam najboljih, napravljene su dvije grupe od po cetiri ekipe. Igrao je svako sa svakim u grupi, i prvaci grupa su igrali za I mjesto. Mi San Remo (Tabasco) smo bili u grupi sa Vrbanjušom, jednom ekipom iz Zenice i još jednom iz Sarajeva (za koju je branio Dado Miličević fenomenalni golman, koji je poslije u prvoj ligi te jeseni branio za Reginu).

Prvu utakmicu, smo dosta teško dobili Dadinu ekipu, dok je Vrbanjuša još teže dobila ekipu iz Zanice koji su bili nezadovoljni poslije utakmice, ne znam zašto. U drugoj utakmici smo odigrali dosta tvrdo sa Vrbanjušom i bilo je mislim 0-0. Treće kolo je odlučivalo o pobjedniku i finalisti. Mi smo prvo igrali protiv ekipe iz Zenice, koja je poprilično opušteno ušla u meč sa nama tek da ga odigra, tako da smo pobjedili sa 5-6 golova razlike i sa nestrpljenjem očekivali meč između Vrbanjuše i te druge ekipe (ja sam je nazvao Dadina ekipa, jer se samo njega sjećam). Poluvrijeme je bilo 2-2 , i nadali smo se finalu, ali je u drugom poluvremenu Vrbanjuša ne znam kako uspjela da preokrene rezulatat i pobjedi sa 4 gola razlike koje su je vodili na prvo mjesto, i u finale.

Poslije se svašta pričalo za to poluvrijeme, mi smo se osjećali kao da su nam sve lađe potonule, ali Vrbanjuša je imala tada jaku ekipu sa Zoranom Pržuljom, Švrakićem i …

Tako se za prvo mjesto borila Vrbanjuša, a mi za treće i četvrto mjesto protiv RS. U toj utakmici, RS (za koji je branio Enver Lugušić poznati golman Sarajeva) nas je nadigrao u potpunosti pobjedio sa većom razlikom. Mi smo bili ispražnjeni i razočarani, jer nismo bili u finalu.

Finala se i ne sjećam,osim da je Vrbanjuša pobijedila. Moram da napomenem da se timova slabo sjećam, jer mi je to bila prva i na žalost posljednja godina da sam učestvovao na Fis-Golu.“

Sportski pozdrav,

FIS-GOL TIM

14.08.2023.

Exit mobile version