FORUM SPORTA

Četvrta konferencija Forum sporta održana 4. decembra u multimedijalnom centru Ilidža

Na dosadašnjim forumima sporta brojni predavači iz struke imali su priliku prenijeti svoja znanja i iskustva, među kojima su bili Samir Avdić, Tomislav Cvitanušić, Tarik Trbić, Emir Muhamedagić, Emir Delić, Jasmin Ligata, Marijan Palić, Nudžejma Softić, Azra Numanović, Tarik Zolotić i drugi.

Forum sporta, koji će ove godine sadržavati predavanja i okrugle stolove, namijenjen je za osobe koje rade u sportskim klubovima i organizacijama, školama sportova, sportskim objektima, osobama koje organizuju sportske događaje ili su na neki način povezani sa sportom.

Forum ima za cilj unaprijeđenje sporta u BiH, poboljšanje organizacionih aspekata i poslovanja klubova i organizacija u sportu.

Predavači na ovogodišnjoj konferenciji su bili Elmir Ćerimagić iz atletskog kluba Novi Grad Sarajevo na temu “Kako napraviti uspješan sportski klub”, psihologinja Jovana Hadžića na temu “Pobijediti strah u sportu”, saradnik magazina FourFourTwo Ivan Tomić na temu “Organizacija i komunikacija u sportu”, te Ismail Šehić iz NGO Bravo na temu “Poduzetništvo u sportu i prilike za finansiranje sporta u BiH”.

Osim predavanja na Forumu su organizovana dva okrugla stola na teme “Sport osoba sa invaliditetom”, te “Stanje sporta u BiH” na kojima će panelisti biti ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta BiH Osman Handžić, paraolimpijac i trener Nijaz Memić, predsjednik i osnivač plivačkog kluba Spid Amel Kapo, sportski urednik portala Klix Nermin Kustura, generalni sekretar Ski saveza BiH Jelena Dojčinović, Dženan Šuta iz sportskog saveza Grada Mostara, te jedna od najuspješnijih sportašica BiH svih vremena – Larisa Cerić.

“Kroz pozitivne primjere i prakse želimo pokazati da bez obzira na sve prepreke postoje ljudi koji rade odlične stvari u bh. sportu. Sigurno je da nova znanja, networking i razmjena iskustava mogu doprinijeti poboljšanju svih aspekata sportskih organizacija i sportista generalno”, kazao je Dino Šečić iz agencije Hardino, koja je zajedno sa udruženjem za umjetnost, kulturu i sport “Spektar”, organizator ovog događaja. 

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 06.12.2022.

Nedavno objavljeno