EKIPA FK ŠIROKAČA

Pogodi ako znaš?

Postupno dolazimo u posjed fotografija na kojima su igraci koji su igrali na turniru Fis-Gol a poslije nakon rata na raznim turnirima odrzavanim u gradu Sarajevo.

Danas objavljujemo fotografiju sa Prvog Memorijalnog turnira šehida FK Širokača i Želimiru Vidoviću Keliju.

Pokusali smo doci do vise podataka o ovoj ekipi FK Sirokaca. Fotografija datira iz 1999 godine, kada je odrzan prvi put. Zanimalo nas je vise detalja o ucescu ove ekipe na pomenutom turniru ali nismo uspjeli saznati. Ipak, dug je vremenski period od odrzavanja turnira. Ocekujemo da ce oni citaoci koji se sjecaju ove ekipe dati adekvatan doprinos da upotpunimo ovaj prilog na portalu. Ovi malonogometni asovi sa fotografije to zasluzuju.

Fotografiju smo dobili zahaljujuci Senadu Mehicevicu i Vedadu Sakic, ciji je otac na fotografiji.

Uz vasu pomoc, zelimo doci do imena i prezimena svih igraca sa fotografiji. Unaprijed zahvaljujemo na saradnji.

Plus, vama je poznato da u ovim prilikama postavljamo tri pitanja:

  1. Da li znate kako se zove osoba koja je inicirala odrzavanje ovog turnira sa kojeg datira fotografija?
  2. Da li znate ime i prezime predstavnika ekipe FK Sirokaca?
  3. Ime i prezime najboljeg igraca turnira Fis-Gol, koji je na ovoj fotografiji drugi s desna u donjem redu? 

Za podsjećanje:

Objavljujemo fotografije ekipa ucesnica turnira u malom fudbalu Fis-Gol i drugih takmicenja u malom fudbalu koje smo organizovali u periodu od 1976 godine do juna 1994 godine. A u ovom konkretnom slucaju igraca, veterana sa naseg turnira Fis-Gol.

Vasa javljanja primamo, radi vjerodostojnosti, kao komentar na facebook profilu, adresa: Fisgol Sarajevo. Odgovore treba da nam dostavite zakljucno sa ponedeljkom, 31. januar 2022 godine.

Takodjer, obracamo vam se ponovo, da nam dostavite vase fotografije sa turnira u malom fudbalu Fis-Gol i drugih takmicenja u malom fudbalu koje smo organizovali u periodu od 1976  do juna 1994 godine.

Nadamo se da ce prilozi na ovaj nacin, iz ove rubrike, privuci vase interesovanje, te ocekujemo vasu saradnju i odgovarajuci doprinos ovoj aktivnosti.

Sportski pozdravi,

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 28.januara 2022

Na FB se javio Zilic:

Mnogo dobrih i meni dragih ljudi … Vanjo ,Faik, Fudo Kumro Živčo, Fudo Švrakić , Rudo Jažić …. Ovo je prvi turnir koji je igran u školi na M.Dvoru i ja sam sudio. Igrali veterani a na sljedećem sam igrao za Dobrinju i izgubili smo u finalu od Širokače. Vanjo je bio jedan od pokretača i organizatora. Igrao sam i na Kovačima. Onda je turnir preuzelila FK Dobrinja imigraonse veliki fudbal na Koševu i na Otoci. Na žalost i to je prestalo.

Nedavno objavljeno