EKIPA CAFÉ “RUŽA”

Dvije izjave koje smo vec objavili u proteklom periodu o ekipi Café Ruza pomoci ce nam da upotpunimo prilog uz prezentaciju ove fotografije.

JASMINA KORJENIC, supruga igraca ekipe “Café Ruza”:

Predivne uspomene vezane za Fis Gol 1983 i legendarni Cafe Ruza. Kada sam se zaljubila u mog supruga Meska i imala dobrih razloga da stojim i navijam za tri brata Korjenica, u ekipi Ruza koji su 84 postali moja dozivotna familija, kao i za fantasticnog velikog covjeka i prijatelja Miju Kuraja i mnoge druge drage osobe. Kakva divna vremena su to bila, da su bogdo nasa djeca mogla dozivjeti to sto smo mi u tim vremenima.

Sjecanja Zorana Bilica na ovu utakmicu: “Svaki mec protiv nasih komsija bio je pun naboja i neizvjesnosti ko ce pobjediti. Kao sto je poznato za nasu ekipu “Ruze” su igrali raja sa Grbavice koja su se okupljala i igrala kod Sumarskog fakulteta a od igraca rado se sjecam sviju. Za Veronu, koja je igrala kod Zeljinog stadiona, igrala je raja iz tog dijela Grbavice a kada su igrani turniri obavezno su se pojacavali sa prvoligaskim igracima, pretezno iz “Zelje”. Tako i u ovom nasem finalu za njih su igrali Rutko Saracevic, Dragan Vlaski, Vako Avdic… Nama je to davalo posebnu draz, jer nekako smo bili motivisani igrati protiv njih. Mozda je to i zelja da se dokaze da smo i mi bili kvalitetni igraci, da smo zasluzivali da igramo za nase prvoligaske timove. Sta ja znam ali u malom fudbalu u Sarajevu je u to vrijeme zaista bilo vrhunskih igraca. Da se vratim na samu utakmicu, mislim da je bila tvrda, neisvjesna do kraja ali nas je “Verona” uspjela pobjediti sa 2:1, najvise zahvaljujuci Vaki Avdicu koji je taj turnir odigrao u svom stilu, mirno, znalacki, racionalno. „

Uz ovu fotografiju idemo sa molbom da nam pomognete potpisati ovu fotografiju sa imenom i prezimenom igraca.

Unaprijed vam se zahvaljujemo na pomoci!

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 07.01.2022.

Nedavno objavljeno