FIS GOL 83-91

DRAGAN PLAVŠIĆ: Bio sam igrač i predstavnik ekipe na Fis-Golu

Dragan Plavšić Fićo

Ja sam vec u trecem razredu osnovne skole poceo trenirati gimnastiku i bio prvi u BiH. Bilo je to u skoli „Pavle Goranin“ u Svrakinom, trener mi bio Nalo Mehmed, vrsni gimnasticar iz tog perioda.

Fudbal, bio sam u juniorima Zelje, poslje toga sam otisao u Proleter, zatim Saobracajac, Jug, Partizan, Sloboda iz Svrakina, GP Bosna, Sarajevska Iskra, Kosevsko brdo, itd.

Mali fudbal i turnir Fis-Gol, sve je počinjalo u raji. Tako da ja imam jednu fotografiju gdje smo sutali mi iz raje, iz okolnih zgrada u Svrakinom. To su bili neki potcetci.

Na turniru Fis-Gol, koliko se sjecam igrali smo sa ekipom Lutrije i proslu smo to kolo, u drugom kolu smo izgubili mislim od ekipe Novi grad. Inace ja sam bio predstavnik ekipe a predstavljali smo mog zeta Danon, koji je bio i nas sponzor, jos imam nekoliko dresova kao uspomenu.

Drago mi je da smo se pronasli, svaki sastanak sa nekim budi u meni mnogo toga, pogotovo sto sam ostao sam na ovom dunjaluku moj Atko, svi mi i sve mi nedostaje.

Sve pohvale za vas rad i mnogo uspjeha od srca zelim.

Ekipa „ Danon “

Na turniru Fis-Gol, koliko se sjecam igrali smo sa ekipom Lutrije i proslu smo to kolo, u drugom kolu smo izgubili mislim od ekipe Novi grad. Inace ja sam bio predstavnik ekipe a predstavljali smo mog zeta Danon, koji je bio i nas sponzor, jos imam nekoliko dresova kao uspomenu.“ – izjava Dragan Plavsic Fico.

Mi smo isli dalje, te smo pitali Dragana da nam saopsti imena igraca sa fotografije, da li se sjeca koja je to godina bila, koga bi jos izdvojio kada je igranje malog fudbala u pitanju, na gradskom nivou.

Fico je dodao: “ Ne sjecam se svih na slici, u gornjem redu stoji cetvrti po redu u trenerci Popovic Zoran inace moj klubski drug iz GP Bosne, iz vremena kada nam je trener bio pokojni Josip Bukal. Ja sam u donjem redu cucim prvi sa ljeva, treci u donjem redu je Zoka…. dalje se ne mogu sjetiti. Uglavnom,  to je bila ekipa sastavljena od raje sa Otoke (ja i Zoran Popovic), sa Cengic Vile (Zoka ne znam prezime), iz Vogosce taj crni visoki momak mislim Stanisic ali nisam siguran, ostali su svi iz naselja Malta i Cengic Vila.

Na zalost nemam sliku kad sam igrao za ekipu Otoka zajedno sa Porca Husom (dajdja od Edina Dzeke), on je bio izvrstan golman, pa Grabovica Zlatan, Huseinbegovic Mide legenda u malom nogometu, Dugandzic Rajko, Cinca (na zalost pokojni), Popovic Zoran, i jos neki koje se u ovom momentu ne mogu sjetiti. Inace, Otoka je bila jedna od najacih ekipa u malom nogometu u Sarajevu. Eto, moj drug to bi bilo toliko sto se mogu sjetiti, ali nije bitno vaznije je da je nama u srcu i dalje sport a posebno ono sto volimo a to je “nogomet”, lp.

FOTO ALBUM:

Ekipa “Danon” ucesnik turnira Fis-Gol

FK Jug, s lijeva stoje: trener Sejo Sinanovic, Dragan Plavsic (Fico), Marijo Bastinac,?, Dzanko, Hamsic, Cuce: Sejad Skopljak,?, Svabo, Seki, Congo, Sale.

FK Saobracajac, Dragan Plavsic stoji prvi s desna

 

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 02.11.2023.

Exit mobile version