ANALIZA RADA NA POGLAVLJIMA PET, ŠEST I SEDAM

Slijedi najdelikatniji rad na knjizi “Fis-Gol, Više od igre”

Pred kraj naseg rada na ovom projektu zvanom knjiga “ FIS-GOL, Vise od igre” ostajem dosljedan metodu rada koji sam primjenjivao svo vrijeme. Pravimo analizu poglavlja knjige pet, sest i sedam.

Dakle, zavrsili smo objave kada je rijec o poglavlju pet, Drugi o turniru Fis-Gol, poglavlje sest Objekat FIS kao centar sporta u Sarajevu i sedmo poglavlje u kojem smo govorili o sportskom drustvu PBS kao nosiocu svih aktivnosti vezanih za afimaciju malog fudbala, kako turnira Fis-Gol, tako i liga takmicenja u malom fudbalu u Sarajevu i na republickom nivou. Ovdje treba da iskazem zaljenje zbog cinjenice da nismo uspjeli naci odgovarajuce tekstove za istaknute sportiskinje Almasa Curic (karate), Olga Djokovic, Vera Djuraskovic, Jasna Selimovic Tanjevic, kao i za Mirsada Milavic i Ranka (Zlatni) Vukovic (svi kosarka).

Sada nam predstoji zavrsni dio rada koji je nekako najzahtjevniji. Prije svega, treba tekstove objavljene na portalu prilagoditi formatu knjige. Zatim lektorisanje tekstova i razgovora sa izdavacem. Mi smo stanovista da ne prodajemo knjigu, zamisao je da stampamo knjiga onoliko koliko smo imali saradnika u toku rada na portalu, plus odredjeni tiraz za poklone. Medjutim, sve ce zavisiti od toga sta cemo saznati i na cemu cemo biti nakon razgovora sa izdavacem.

Jos uvijek je moguce da nam se pridruzite kada je u pitanju  sadrzaj knjige, ali zaista ako neko ima namjeru to treba da uradi sto hitnije. Kada smo vec kod toga, moguce je da je neko ucestvovao u radu na portalu a da ga mi nismo spomenuli. Zamolio bih da se takva osoba(e) jave putem maila ili u inbox profila na facebooku. Ovdje se misli na osobe koje su ucestvovale na turniru Fis-Gol a javili su nam se u proteklom periodu putem nasih rubrika: Istorijat turnira i Traze se, gdje je ko.

Za kraj, pozivamo one koji imaju znanja i smisla za nacin izrade knjige kada su u pitanju formati, tekstovi, fotografije da nam se pridruze. Dobronamjerni savjet je uvijek dobrodosao!

Lijep pozdrav,

Adnan Muzurovic

FIS-GOL TIM

Sarajevo, 04.12.2023.

Nedavno objavljeno